Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jednoduché a rýchle MENU na celý deň: Studenú uhorkovú polievku ste už jedli? Mňam...

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte doma misku černíc? Vyskúšajte tieto famózne nepečené kocky so sladkou penou, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama
    Petra Mitringová

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Tentokrát sme sa naozaj prekonali. Tieto recepty totižto nielenže úžasne chutia, ale sú hotové raz-dva.

    Pripravili sme pre vás tieto zdravé recepty:

    Jogurtová kaša s ovocím

    4 porcie

    160 g jemných ovsených vločiek ● 40 g ovsených otrúb ● 720 ml mlieka ● 8 PL jogurtu ● mletá vanilka alebo škorica ● čerstvé ovocie na posypanie

    Do hrnca dáme ovsené vločky, otruby, mlieko a vanilku alebo škoricu a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme, kým kaša jemne nezhustne. Následne zamiešame jogurt a varíme ďalej do požadovanej konzistencie. Hotovú kašu nanesieme do misiek a ozdobíme ovocím.

    Čas prípravy: 5 minút

    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Jogurtová kaša s ovocím

    Studená uhorková polievka

    4 porcie

    2 zemiaky ● soľ ● 1 šalátová uhorka ● 1 zväzok pažítky ● 750 ml kefíru ● 150 g kyslej smotany ● 4 PL citrónovej šťavy ● mleté čierne korenie ● 8 reďkoviek ● 1 menšia šalátová uhorka ● 4 vajíčka

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zlejeme a necháme vychladnúť. Šalátovú uhorku pozdĺžne prekrojíme a lyžicou odstránime jadierka. Nakrájame. Polovicu pažítky nasekáme a spolu so zemiakmi, s kefírom a so smotanou rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Dáme na 4 hodiny do chladničky. Malú uhorku a reďkovky nakrájame na malé kocky. Vajcia uvaríme natvrdo. Odloženú polievku ešte raz podľa potreby dochutíme a podávame posypanú nakrájanou uhorkou, reďkovkami, nasekanou pažítkou a vajcami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas odležania: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Studená uhorková polievka

    Náš podcast o jedle a zdraví poznáte?

    Cícerový šalát

    4 porcie

    400 g cícera v náleve ● 2 PL olivového oleja ● 1 ČL mletej papriky ● soľ ● korenie ● 1 šalátová uhorka ● 400 g cherry paradajok ● 1/2 cibule ● 100 g syra feta ● 3 stopky petržlenovej vňate ● pažítka na posypanie ● 1 PL bieleho vínneho octu ● 1 ČL javorového sirupu alebo medu

    Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Cícer zlejeme, prepláchneme a osušíme utierkou. Dáme do misy, pridáme 1 PL oleja a premiešame. Nasypeme na plech a pečieme asi 15 minút. Uhorku umyjeme, ošúpeme a nakrájame. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky. Fetu rozdrobíme. Cícer vyberieme z rúry, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Pečieme ďalších 10 minút. Na dresing zmiešame nasekané bylinky, ocot, sirup alebo med a 1 PL vody. Zašľaháme 1 PL oleja. Do misy pridáme zľahka vychladnutý cícer, cibuľu, paradajky, uhorku a premiešame s pripraveným dresingom. Posypeme fetou a podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    Cícerový šalát

    Malinovo-kokosový koláč bez múky

    12 kúskov

    75 g masla ● 300 g + 50 g strúhaného kokosu ● 250 g sušených datlí ● 400 g kyslej smotany ● 4 vajcia ● 2 PL škrobovej múčky ● 100 g cukru ● 300 g malín

    Formu vytrieme maslom a rúru predhrejeme na 175 °C. Pomelieme 300 g strúhaného kokosu, prípadne rozmixujeme na čo najjemnejšie. Datle nasekáme a spolu s kokosom a 75 g rozpusteného masla vypracujeme na mrveničku. Asi 2/3 zmesi natlačíme na dno formy. Smotanu, vajcia, škrob a cukor premiešame a nalejeme na korpus. Dáme piecť na 10 minút. Potom posypeme malinami a zvyškom kokosovej mrveničky, do ktorej sme zapracovali ešte zvyšný kokos. Dáme piecť na ďalších 35 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Malinovo-kokosový koláč bez múky

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.