Reklama

Vyznáte sa v PARADAJKÁCH? Ktoré z ôsmich druhov sú NAJZDRAVŠIE?

Mix,Of,Colourful,Different,Sorts,Of,Tomatoes

Zdroj: shutterstock

Reklama

Všetky sú bohaté na vitamíny A, C a E, vlákninu a iné prospešné látky. Ale v niečom sa od seba predsa len aj líšia! Aha…

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Zásady letného líčenia - myslite na ne, aby ste nevyzerali SMIEŠNE!

    Cherry rajčinky
    Skvelo sa hodia do studených jedál – napríklad do zeleninových šalátov, a obložené misy a podobne. Úžasné sú s cestovinami.

    Žlté rajčiny
    Sú veľmi chutnou odrodou rajčín. Majú výraznú vôňu, ľahkú ovocnú chuť a hodia sa na nakladanie a prípravu čatní.

    Zdroj: shutterstock

    Žlté rajčiny ste už ochutnali?

    Malé kokteilové
    Majú charakteristickú sladko-korenistú arómu, ktorá pri tepelnej úprave ešte viac vynikne.

    Oranžové malé
    Tieto rajčiny sú o niečo sladšie a krehkejšie než bežné červené paradajky. Majú lahodnú a jemnú chuť, preto sú vhodné aj pre malé deti. Skvelé sú najmä v spojení s čerstvým plesňovým syrom balkánskeho typu.

    Zdroj: shutterstock

    Oranžové rajčiny majú veľmi vysoký obsah cukru, preto majú zľahka ovocnú chuť.

    Oranžové veľké
    Rovnako ako príbuzná menšia odroda sa vyznačujú veľmi príjemnou chuťou. Hodia sa do studenej kuchyne, ale aj na tepelné spracovanie. Pre vysoký obsah cukru sú veľmi sladké a výborne chutia čerstvo odtrhnuté.

    Čierne
    Rajčiny s čiernymi škvrnami vynikajú výraznou chuťou. Čierna rajčina má mahagónovú hnedú farbu a je sladšia ako iné odrody. Sú vraj zdravšie ako ostatné odrody a navyše odolávajú dlhšie skazeniu. A to vďaka farbivám zo skupiny antokyánov, ktoré spôsobujú tmavý odtieň plodov. Tieto farbivá sa u červených a žltých odrôd nevyskytujú.

    Zdroj: shutterstock

    Čierne rajčiny

    Čierne datľové
    Ide o veľmi malý druh rajčín. Vďaka jedinečnej sladkej chuti sú ozajstnou pochúťkou. Výborne chutia len tak s pečivom, no veľmi sa hodia aj na ozdobenie šalátov.

    Kumato
    Po dosiahnutí tmavej hnedej farby sú tieto rajčiny vhodné na prípravu šalátov a sendvičov, sýto červené sú vhodné na použitie v teplej kuchyni, do polievok, omáčok alebo na pizzu.

    Zdroj: shutterstock

    Kumato rajčiny - kto ich raz ochutnal, už navždy si ich zamiluje!

    Anketa

    Máte radi paradajky?

    • ÁNO96%
    • NIE3%

    Hlasovanie bolo ukončené