Reklama

Jednoduché a rýchle MENU na celý deň: Studenú uhorkovú polievku ste už jedli? Mňam...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte doma misku černíc? Vyskúšajte tieto famózne nepečené kocky so sladkou penou, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama
    Petra Mitringová

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Tentokrát sme sa naozaj prekonali. Tieto recepty totižto nielenže úžasne chutia, ale sú hotové raz-dva.

    Pripravili sme pre vás tieto zdravé recepty:

    Jogurtová kaša s ovocím

    4 porcie

    160 g jemných ovsených vločiek ● 40 g ovsených otrúb ● 720 ml mlieka ● 8 PL jogurtu ● mletá vanilka alebo škorica ● čerstvé ovocie na posypanie

    Do hrnca dáme ovsené vločky, otruby, mlieko a vanilku alebo škoricu a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme, kým kaša jemne nezhustne. Následne zamiešame jogurt a varíme ďalej do požadovanej konzistencie. Hotovú kašu nanesieme do misiek a ozdobíme ovocím.

    Čas prípravy: 5 minút

    Čas varenia: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Jogurtová kaša s ovocím

    Studená uhorková polievka

    4 porcie

    2 zemiaky ● soľ ● 1 šalátová uhorka ● 1 zväzok pažítky ● 750 ml kefíru ● 150 g kyslej smotany ● 4 PL citrónovej šťavy ● mleté čierne korenie ● 8 reďkoviek ● 1 menšia šalátová uhorka ● 4 vajíčka

    Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Zlejeme a necháme vychladnúť. Šalátovú uhorku pozdĺžne prekrojíme a lyžicou odstránime jadierka. Nakrájame. Polovicu pažítky nasekáme a spolu so zemiakmi, s kefírom a so smotanou rozmixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Dáme na 4 hodiny do chladničky. Malú uhorku a reďkovky nakrájame na malé kocky. Vajcia uvaríme natvrdo. Odloženú polievku ešte raz podľa potreby dochutíme a podávame posypanú nakrájanou uhorkou, reďkovkami, nasekanou pažítkou a vajcami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas odležania: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Studená uhorková polievka

    Náš podcast o jedle a zdraví poznáte?

    Cícerový šalát

    4 porcie

    400 g cícera v náleve ● 2 PL olivového oleja ● 1 ČL mletej papriky ● soľ ● korenie ● 1 šalátová uhorka ● 400 g cherry paradajok ● 1/2 cibule ● 100 g syra feta ● 3 stopky petržlenovej vňate ● pažítka na posypanie ● 1 PL bieleho vínneho octu ● 1 ČL javorového sirupu alebo medu

    Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vyložíme papierom na pečenie. Cícer zlejeme, prepláchneme a osušíme utierkou. Dáme do misy, pridáme 1 PL oleja a premiešame. Nasypeme na plech a pečieme asi 15 minút. Uhorku umyjeme, ošúpeme a nakrájame. Paradajky umyjeme a rozpolíme. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky. Fetu rozdrobíme. Cícer vyberieme z rúry, osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Pečieme ďalších 10 minút. Na dresing zmiešame nasekané bylinky, ocot, sirup alebo med a 1 PL vody. Zašľaháme 1 PL oleja. Do misy pridáme zľahka vychladnutý cícer, cibuľu, paradajky, uhorku a premiešame s pripraveným dresingom. Posypeme fetou a podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    Cícerový šalát

    Malinovo-kokosový koláč bez múky

    12 kúskov

    75 g masla ● 300 g + 50 g strúhaného kokosu ● 250 g sušených datlí ● 400 g kyslej smotany ● 4 vajcia ● 2 PL škrobovej múčky ● 100 g cukru ● 300 g malín

    Formu vytrieme maslom a rúru predhrejeme na 175 °C. Pomelieme 300 g strúhaného kokosu, prípadne rozmixujeme na čo najjemnejšie. Datle nasekáme a spolu s kokosom a 75 g rozpusteného masla vypracujeme na mrveničku. Asi 2/3 zmesi natlačíme na dno formy. Smotanu, vajcia, škrob a cukor premiešame a nalejeme na korpus. Dáme piecť na 10 minút. Potom posypeme malinami a zvyškom kokosovej mrveničky, do ktorej sme zapracovali ešte zvyšný kokos. Dáme piecť na ďalších 35 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Až potom nakrájame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: shutterstock

    Malinovo-kokosový koláč bez múky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.