Reklama

Máme pre vás FIT RECEPTY na celý deň: Po tomto zimnom MENU sa len zapráši! Tie placky sú TOP

Placky zo sladkých zemiakov s dipom

Zdroj: shutterstock

Reklama

Nenapadá vás čo variť? Tentokrát sme pre vás vyskladali naozaj úžasné menu od raňajok až po dezert. Verte nám, tak dobre ste si už dlho nepochutili...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    TVAROHOVÝ koláč BEZ MÚKY musíte vyskúšať! So šťavnatým hroznom je to lahôdka...
    Zdroj: Canva ncpz

    Vitamínová nátierka

    4 porcie

    1 téglik čerstvého syra typu žervé ● 1/2 téglika tvarohu ● 1 zväzok reďkoviek ● 3 PL bieleho jogurtu ● 1 balenie žeruchy ● mleté čierne korenie ● soľ

    Reďkovky umyjeme, očistíme, tri si odložíme bokom a zvyšok nastrúhame. Pridáme syr, tvaroh, jogurt a dobre premiešame. Dochutíme soľou aj korením a ako posledné zapracujeme nasekanú žeruchu. Podávame s celozrnnou žemľou, zvyšnými reďkovkami a zeleným šalátom.

    Čas prípravy: 15 minút

    Zdroj: shutterstock

    Vitamínová nátierka

    Zelerovo-jablková polievka

    4 porcie

    1 zeler (400 g) ● 300 g zemiakov ● 1 šalotka ● 1 jablko ● 1 ČL repkového oleja ● 100 ml jablčnej šťavy ● 700 ml zeleninového vývaru ● 150 ml sójovej smotany ● soľ ● mleté čierne korenie ● citrónová šťava

    Zemiaky, zeler, šalotku a jablko ošúpeme. Z jablka vykrojíme jadrovníka spolu s ostatnou zeleninou nakrájame. V hrnci rozhorúčime 1 ČL oleja. Pridáme nasekanú šalotku a zľahka opečieme. Vmiešame zeleninu a jablko, spolu dusíme asi 3 minútky. Zalejeme jablčnou šťavou, krátko povaríme a následne vlejeme aj vývar a smotanu. Dochutíme soľou, korením a varíme spolu asi 20 minút. Hotovú polievku rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťavou. Môžeme podávať s krutónmi celozrnného chleba alebo orechmi.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Zelerovo-jablková polievka

    Placky zo sladkých zemiakov s dipom

    4 porcie

    1 pór ● 1 jablko ● 300 g mrkvy ● 3 PL gréckeho jogurtu ● 3 až 4 PL crème fraîche ● 1 až 2 PL citrónovej šťavy ● soľ ● mleté čierne korenie ● mletá rasca ● 600 g sladkých zemiakov ● 2 cibule ● 4 PL múky ● 2 + 4 vajcia ● trocha oleja

    Pór očistíme a nakrájame na kolieska. Jablko a mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Všetko premiešame s jogurtom, crème fraîche a s citrónovou šťavou. Dochutíme soľou a korením. Zemiaky a cibuľu ošúpeme, nastrúhame nahrubo. Pridáme múku, 2 vajcia, soľ, korenie a rascu a dobre premiešame. Z cesta tvarujeme na rozpálenom oleji placky, opekáme ich z oboch strán asi 3 až 4 minúty. Vyberieme, osušíme papierovou utierkou od prebytočného tuku. Zo zvyšných vajec pripravíme volské oká. Placky podávame s mrkvovo-jablkovým dipom a volským okom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas opekania: 6 minút/1kus

    Zdroj: shutterstock

    Placky zo sladkých zemiakov s dipom

    Koláč jablkového pyré

    8 kúskov

    140 g jablkového pyré ● 120 ml vody ● 30 ml oleja ● 1 vajce ● 1 PL vanilkovej esencie ● 50 g xylitu ● 200 g múky ● 2 ČL prášku do pečiva ● štipka soli ● štipka škorice

    Rúru predhrejeme na 180 °C, tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. V mise zmiešame pyré, vodu, olej, vajce, vanilkovú esenciu a xylit. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ a škoricu, premiešame. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme asi 15 až 20 minút. Vyskúšame, či je prepečené a necháme vychladnúť. Náš tip: Do cesta primiešajte hrozienka nasekané orechy.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Koláč z jablkového pyré