Reklama

Máme pre vás ľahké MENU plné zeleniny a šťavnatého ovocia: Pochutnáte si od rána do večera!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Mäsko na šťave zapečené pod zemiakovou kašou si ZAMILUJETE, mňam!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Krémová paradajková polievka, alebo domáci čučoriedkový skyr, isto si vyberie každý.

    Domáci čučoriedkový skyr

    2 porcie

    175 g mrazených čučoriedok ● 300 g skyru ● 1 PL jemných ovsených vločiek ● 3 PL ryžového sirupu ● 3 PL mlieka ● ovocie, chia semiačka, orechové maslo na ozdobu

    Mrazené čučoriedky necháme zľahka roztopiť a za hrsť ovocia odložíme bokom. Zvyšok čučoriedok, skyr, vločky, mlieko a ryžový sirup dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Nanesieme do misiek a ozdobíme ovocím, chia semiačkami a orechovým maslom.

    Čas prípravy: 10 minút

    Zdroj: shutterstock

    Domáci čučoriedkový skyr

    Ľahká paradajková so šampiňónmi

    2 porcie

    1 menšia konzerva krájaných paradajok ● 500 ml vývaru ● 2 paradajky ● 100 g brokolice ● 100 g šampiňónov ● strúhaná reďkovka na posypanie ● 1 PL smotany na šľahanie ● soľ ● mleté čierne korenie

    Paradajky zlejeme, šťavu z nich nepotrebujeme. V hrnci zohrejeme vývar aj s krájanými paradajkami. Čerstvé paradajky nakrájame, brokolicu natrháme na ružičky, huby očistíme a podľa potreby nakrájame. Všetko vsypeme do vývaru s paradajkami a varíme asi 15 minút, kým zelenina nezmäkne. Vlejeme smotanu, osolíme a okoreníme. Podávame posypané reďkovkou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: shutterstock

    Ľahká paradajková polievka so šampiňónmi

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Kurací gyros s paprikou a cícerom

    2 porcie

    300 g karfiolu ● 1 červená cibuľa ● 400 g cícera v konzerve ● 150 g farebných paprík a cherry paradajok ● 300 g kuracích pŕs ● 2 PL repkového oleja ● 1 ČL mletej papriky ● kurkuma ● čili korenie ● cesnakový prášok podľa chuti ● 1 PL olivového oleja ● kuskus na podávanie ● soľ, korenie

    Karfiol očistíme a narežeme na menšie ružičky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Cícer zlejeme a prepláchneme pod studenou vodou. Papriky očistíme, vyrežeme jadrovník a nakrájame. Mäso osušíme papierovou utierkou a nakrájame na rezance. Dáme do misy, pridáme olej, mletú papriku a premiešame. Karfiol zmiešame s paprikou, paradajkami, olivovým olejom, cesnakovým práškom, kurkumou a čili korením. Rozpálime väčšiu panvicu, pridáme karfiol a opekáme asi 5 až 8 minút. Osolíme, okoreníme a vyberieme. Panvicu vytrieme papierovou utierkou a vsypeme mäso aj s marinádou, do ktorej bolo namočené. Opekáme dozlatista. Osolíme a okoreníme. Mäso pridáme ku karfiolu spolu s cícerom, paprikou a cibuľou. Vmiešame uvarený kuskus a podávame.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 15 minút

    Zdroj: shutterstock

    Kurací gyros s paprikou a cícerom

    Jahodový koláč s ricottou

    10 kúskov

    300 g jahôd ● 1 pomaranč ● 100 g kokosovej múky ● 300 g mletých mandlí ● 2 ČL prášku do pečiva ● 150 g zmäknutého masla ● 160 g trstinového cukru ● štipka soli ● 4 vajcia ● 125 g ricotty ● 4 PL mandľového mlieka

    Formu s rozmermi 35 x 24 cm vytrieme kokosovým olejom a vysypeme kokosovou múkou. Rúru predhrejeme na 180 °C. Jahody očistíme a podľa potreby nakrájame. Pomaranč opláchneme pod horúcou vodou, nastrúhame z neho kôru a vytlačíme šťavu. V mise zmiešame kokosovú múku, mleté mandle a prášok do pečiva. V druhej mise vyšľaháme maslo, pomarančovú kôru, cukor a štipku soli dokrémova. Po jednom zapracujeme vajcia a nakoniec aj pomarančovú šťavu a ricottu. Vmiešame striedavo múčnu zmes a mlieko. Nanesieme do formy a povrch uhladíme. Posypeme jahodami a pečieme asi 30 až 35 minút. Necháme vychladnúť.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 35 minút

    Zdroj: shutterstock

    Jahodový koláč s ricottou

    Vyskúšajte aj tento recept:

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Upečte si tento víkend niečo DEKADENTNÉ: Tieto MALINOVÉ rezy s KÁVOVOU šľahačkou sú dokonalé!
      Zdroj: Canva NCpZ