Lepší PÁROK V ROŽKU ste ešte nejedli: Inšpirujte sa tým najlepším z celého sveta! Mňam
17. 6. 2025, 7:00

Zdroj: časopis Gurmet/M. Bartoš
Hot dog, alebo po našom párok v rožku, je obľúbenou pochúťkou malých aj veľkých. A my vám poradíme ako ho povýšiť na gurmánsky zážitok. Mňam!
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Zdroj: RECEPT KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Zdroj: RECEPT KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Galéria k článku

Zdroj: Instagram
Vybrali sme pre vás tieto fantastické recepty na hot dog:
- A la KUBÁNSKY SENDVIČ
- HOT DOG S ANANÁSOVOU SALSOU
- ČILI HOT DOG SO SYROM
- KLOBÁSKOVÝ HOT DOG S JABLKOVOU KAPUSTOU
Anketa
Máte radi párok v rožku?
A la KUBÁNSKY SENDVIČ
6 porcií
6 dlhých párkov ● 1 veľká biela bageta ● 2 PL horčice ● 6 plátkov bravčovej šunky ● 6 kyslých uhoriek ● 4 plátky syra gouda ● 2 PL masla
Predhrejeme gril a opečieme párky zo všetkých strán, kým nebudú rovnomerne prepečené a prehriate. Odložíme ich na tanier. Rozkrojenú bagetu potrieme po oboch vnútorných stranách horčicou a na spodnú polovicu dáme vrstvu šunky. Opečené párky rozkrojíme pozdĺžne na polovice a položíme ich ako ďalšiu vrstvu. Potom pridáme nakrájané uhorky a nakoniec bohatú vrstvu syra. Bagety zvonku potrieme maslom a dáme zapiecť na gril. Ak nemáme gril, pečieme na grilovacej panvici a zhora zaťažíme masívnejším hrncom, aby sa sendviče sploštili. Opekáme, kým nebudú zvonku zlatisté a syr sa neroztopí, trvá to asi 5 minút. Nakrájame na viac kusov a podávame.
Čas prípravy: 25 minút
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
A la KUBÁNSKY SENDVIČ
Newsletter Nového Času pre ženy
Chcete mať prehľad o všetkom, čo vás baví?
Prihláste sa do nášho newslettra a už vám neunikne ani jedna klebeta o vašich obľúbených prominentoch, seriáloch či mužoch! Móda, sex, zdravie aj inšpiratívne príbehy – to všetko priamo do vašej schránky. Odoberajte tu!
HOT DOG S ANANÁSOVOU SALSOU
6 porcií
6 párkov ● 6 rožkov alebo menších bagetiek ● 1 až 2 paradajky nakrájané nadrobno ● 1 avokádo narezané na plátky
NA ANANÁSOVÚ SALSU: 150 g čerstvého ananásu ● 1 červená cibuľa ● hrsť čerstvého koriandra ● jalapeno podľa chuti ● 3 PL limetkovej šťavy ● soľ
NA PIKANTNÚ MAJONÉZU: 5 PL majonézy ● 1 PL srirachy ● 1 PL limetkovej šťavy ● soľ
Ananás na salsu nakrájame nadrobno, cibuľu rovnako nadrobno. Pridáme nasekaný koriander, jalapeno, limetkovú šťavu a osolíme. Premiešame a necháme chvíľu odležať. Zmiešaním všetkých surovín pripravíme pikantnú majonézu. Párky opečieme a opečieme aj nakrájané pečivo, ktoré na reze potom potrieme pikantnou majonézou. Dovnútra dáme opečené párky, nakrájané paradajky a pár plátkov avokáda. Nakoniec pridáme poriadnu porciu ananásovej salsy.
Čas prípravy: 20 minút
Zdroj: RECEPT KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Klobáskový hotdog s jablkovou kapustou.
ČILI HOT DOG SO SYROM
6 porcií
1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku, ● 500 g mletého hovädzieho mäsa ● 50 g paradajkového pretlaku ● 1 PL horčice ● 2 PL hnedého cukru ● 2 ČL worcesterskej omáčky ● 2 ČL čili vločiek ● 200 g šampiňónov ● 6 párkov ● 6 rožkov alebo menších bagetiek ● 80 g tvrdého syra ● 2 PL oleja ● soľ ● čerstvo mleté čierne korenie
Rozohrejeme na panvici olej a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu nakrájanú na kocky. Po pár minútach pridáme nasekaný cesnak, mleté mäso a opekáme, kým nezhnedne. Ak mäso pustí veľa tuku, radšej ho zlejeme. K mäsu pridáme paradajkový pretlak, horčicu, hnedý cukor, worcesterskú omáčku, čili vločky, soľ a korenie. Podlejeme malým množstvom vody, premiešame a varíme do zmäknutia. Šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtiny. Sprudka ich opečieme na panvici. Párky opečieme na grile alebo na panvici. Do rozkrojeného pečiva vložíme párky, pridáme porciu čili, opečených šampiňónov a bohato posypeme strúhaným syrom.
Zdroj: RECEPT KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Čili hotdog so syrom.
Čas prípravy: 45 minút
KLOBÁSKOVÝ HOT DOG S JABLKOVOU KAPUSTOU
6 porcií
12 bielych klobások ● 6 rožkov alebo menších bagetiek ● 1/2 červenej cibule na opečenie ● 1 PL balzamového octu ● soľ
NA JABLKOVÚ KAPUSTU: 1 PL oleja ● 2 cibule ● 1 ČL cukru ● 1/4 červenej kapusty ● 1 ČL drvenej rasce ● 1 jablko
NA REMULÁDU: 2 strúčiky cesnaku ● 1 vajce ● 1 PL balzamového octu ● 1 ČL dijonskej horčice ● 200 ml repkového oleja ● 1/2 ČL medu ● soľ ● korenie
Pripravíme si kapustu. V hrnci na strednom plameni rozohrejeme olej a necháme na ňom zosklovatieť nakrájanú cibuľu. Po pár minútach posypeme cukrom a opekáme ďalšie 2 minúty. Pridáme kapustu nakrájanú nadrobno, rascu a restujeme približne 10 minút. Potom pridáme do hrnca jablko nakrájané na kocky, premiešame podľa chuti, osolíme a udusíme domäkka. Odložíme bokom a necháme vychladnúť. Na ďalšej panvici opečieme cibuľu nakrájanú na kolieska. Pokvapkáme balzamikom a necháme tekutinu vypariť. Na remuládu nakrájame strúčiky cesnaku na kocky a dáme do nádoby tyčového mixéra. Pridáme vajce, ocot, horčicu, soľ, korenie, 2 lyžice oleja a med. Začneme mixovať tyčovým mixérom a rovno počas mixovania prilievame jemným pramienkom zvyšok oleja. Mixujeme, kým nevznikne hustá majonéza. Klobásky opečieme zo všetkých strán, bagetky rozkrojíme a zvnútra potrieme remuládou. Ako prvú dáme vrstvu červenej kapusty, na ňu položíme opečené klobásky, vždy 2 kusy na porciu. Posypeme opečenou cibuľkou a bohato pokvapkáme remuládou.
Čas prípravy: 45 minút
Zdroj: RECEPT KATEŘINA BEDNÁŘOVÁ, FOTO MAREK BARTOŠ, FOOD STYLING KLÁRA ZÍKOVÁ
Hotdog s ananásovou salsou.