Nielen na chrumkanie ale aj výborná prísada do varenia: Tieto ARAŠIDOVÉ RECEPTY sú TOP!
20. 1. 2025, 7:00
Sezamové arašidové rezance
4 porcie
250 g širších ázijských rezancov ● 4 PL mletých nesolených arašidov (kopcovité) ● 1/4 šálky sójovej omáčky ● 1 a 1/2 PL medu ● 1 a 1/2 PL ryžového octu ● 1 strúčik cesnaku ● 1 PL opečených sezamových semienok ● 1 jarná cibuľka ● soľ ● sezamový olej
Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Necháme odkvapkať a opláchneme studenou vodou. Dobre scedíme. Rezance preložíme do stredne veľkej misy a pokvapkáme jednou lyžicou sezamového oleja, aby sa k sebe neprilepili. Môžeme odložiť do chladničky. Pripravíme omáčku. Do malej misky dáme lyžicu sezamového oleja, mleté arašidy, sójovú omáčku, med, ryžový ocot a prelisovaný cesnak. Šľaháme vidličkou, kým sa zmes nespojí a nebude hladká. Studené rezance premiešame s pripravenou arašidovou omáčkou. Ozdobíme sezamovými semienkami a nakrájanou jarnou cibuľkou.
Čas prípravy: 10 minút
Čas varenia: 10 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Arašidové rezance.