Reklama

Naša VIANOČNÁ KAPUSTNICA je absolútne dokonalá! Určite vyskúšajte... RECEPT

Vianočná kapustnica so šošovicou.

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Reklama

Takúto ste ešte nejedli, s kyslou kapustou pre zdravie a so šošovicou pre hojnosť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Vyskúšajte MEDOVNÍK tento rok trocha INAK: So šťavnatými mandarínkami a s orechmi je to BOMBA!
    Zdroj: Canva

    Šošovicová kapustnica s hubami

    6 porcií

    200 g oravskej slaniny ● 2 cibule ● 1 ČL drvenej rasce ● za hrsť sušených lesných húb ● 4 strúčiky cesnaku ● 1 PL mletej červenej papriky ● 200 g hnedej alebo zelenej šošovice (vopred namočenej) ● 1 bobkový list ● 500 g tradične kvasenej kapusty ● soľ ● mleté čierne korenie ● kyslá smotana na podávanie

    Na mierne rozpálenej panvici pozvoľna osmažíme nakrájanú slaninu dochrumkava. Vyberieme ju a časť prebytočného tuku zlejeme. Na zvyšku tuku osmažíme cibule nakrájané nadrobno, rascu a posekané sušené huby, ktoré sme vopred namočili. Pridáme pretlačené cesnaky a mletú sladkú červenú papriku. Po chvíli opekania pridáme namočenú a scedenú šošovicu, bobkový list a zalejeme vodou. Privedieme do varu, prikryjeme a šošovicu varíme na miernom plameni do polomäkka. Potom k šošovici pridáme scedenú a nakrájanú kyslú kapustu. Šťavu odložíme. Ak je kapusta príliš kyslá, môžeme ju prepláchnuť vodou. Spolu varíme domäkka. Ku koncu do nej vrátime aj kúsky slaniny. Ak chceme, polievku zahustíme tradične – bielou zápražkou z múky a masla, alebo časť z nej najemno pomixujeme a vrátime do polievky. Kapustnicu dochutíme soľou a korením, prípadne aj šťavou z kyslej kapusty. Podávame s kyslou smotanou.

    Čas namáčania: 12 hodín

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas varenia: 45 minút

    Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

    Vianočná kapustnica so šošovicou.