Skúšali ste už domáci sicílsky PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE? Nie?! Tento tradičný recept vás OČARÍ!
26. 7. 2023, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:19)

Zdroj: MATEJ KALINA
Lahodný korpus, sladký krém a k tomu fantastická posýpka z pistácii, čo viac si môžeme priať...

Zdroj: Canva NCpZ
Pistáciový cheesecake
12 kusov
250 g celozrnných sušienok ● 110 g masla (+ na vymastenie formy) ● 500 g mascarpone ● 250 g krémového smotanového syra (plnotučného) ● 200 g práškového cukru (+ na podávanie) ● 3 vajíčka + 1 žĺtok ● 100 g drvených pistácií (+ na vysypanie formy)
Pripravíme korpus. Sušienky podrvíme alebo zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na spodok vymastenej formy (24 cm), vysypanej drvenými pistáciami. Urobíme plnku. V mise dobre vymiešame mascarpone, syr, cukor, vajíčka aj so žĺtkom dohladka. Krém vylejeme na pripravený korpus a povrch uhladíme. Formu zospodu obalíme alobalom a vložíme do plechu s vodou. Takto dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 35 až 40 minút. Upečený cheesecake necháme chladiť minimálne 4 až 5 hodín, ideálne však celú noc. Podávame bohato posypaný pistáciami a trochou práškového cukru.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 40 minút
Zdroj: MATEJ KALINA
Pistáciový cheesecake