Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skúšali ste už domáci sicílsky PISTÁCIOVÝ CHEESECAKE? Nie?! Tento tradičný recept vás OČARÍ!

Pistáciový cheesecake

Zdroj: MATEJ KALINA

Reklama

Lahodný korpus, sladký krém a k tomu fantastická posýpka z pistácii, čo viac si môžeme priať...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    CHESEECAKE plný ČOKOLÁDY s kandizovaným ovocím: Toto MUSÍTE vyskúšať!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Pistáciový cheesecake

    12 kusov

    250 g celozrnných sušienok ● 110 g masla (+ na vymastenie formy) ● 500 g mascarpone ● 250 g krémového smotanového syra (plnotučného) ● 200 g práškového cukru (+ na podávanie) ● 3 vajíčka + 1 žĺtok ● 100 g drvených pistácií (+ na vysypanie formy)

    Pripravíme korpus. Sušienky podrvíme alebo zomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes utlačíme na spodok vymastenej formy (24 cm), vysypanej drvenými pistáciami. Urobíme plnku. V mise dobre vymiešame mascarpone, syr, cukor, vajíčka aj so žĺtkom dohladka. Krém vylejeme na pripravený korpus a povrch uhladíme. Formu zospodu obalíme alobalom a vložíme do plechu s vodou. Takto dáme piecť do rúry vyhriatej na 175 °C na 35 až 40 minút. Upečený cheesecake necháme chladiť minimálne 4 až 5 hodín, ideálne však celú noc. Podávame bohato posypaný pistáciami a trochou práškového cukru.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 40 minút

    Zdroj: MATEJ KALINA

    Pistáciový cheesecake

    Vyberáme pre vás niečo PLUS