Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skúste lahodné TIRAMISU trocha INAK: S kopou MALÍN to je až HRIEŠNE DOBRÉ a môžu ho aj DETI!

MALINOVÁ
TIRAMISU
TORTA

Zdroj: Dobré jedlo/ Laura Witteková

Reklama

Aj vy ste milovníkom tohto lahodného kávového talianskeho dezertu? Tak to si potom túto malinovú verziu rozhodne zamilujete!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    BROWNIES s OVOCÍM si ZAMILUJETE: Bez cukru a s megadávkou čokolády stojí rozhodne za hriech!
    Zdroj: Canva

    Malinová tiramisu torta

    10 kúskov

    NA ZÁKLAD: 150 ml malinovej šťavy ● 500 g čerstvých malín ● 50 až 55 dlhých cukrárskych piškót

    NA KRÉM: 355 ml mlieka ● 3 žĺtky ● 70 g krupicového cukru ● 8 g hladkej múky ● 15 g kukuričného škrobu ● 30 ml vody ● 115 g masla ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 250 g mascarpone ● 450 ml + 2 PL smotany na šľahanie ● 70 g práškového cukru ● 30 ml vody ● 2 a 1/2 ČL práškovej želatíny

    Na krém vlejeme mlieko do hrnca, pridáme múku a dobre rozmiešame. Zohrievame pod bod varu. V mise zmiešame žĺtky, cukor, škrob, vodu (30 ml) a do tejto zmesi za stáleho miešania prilejeme polovicu zohriateho mlieka. Zmes nalejeme späť do hrnca k zvyšnému mlieku. Uvaríme hladký hustejší krém. Do ešte horúceho krému zamiešame maslo a vanilkový extrakt, preložíme do misy a prikryjeme fóliou, aby sa dotýkala povrchu krému. Necháme úplne vychladnúť. Do misy dáme mascarpone a trochu ho prešľaháme, aby bolo hladké. Pridáme smotanu, cukor a vyšľaháme. Do misky vlejeme 30 ml vody, pridáme želatínu a necháme 10 minút napučať. Želatínu rozpustíme ohrievaním v 2 lyžiciach smotany. Nevaríme! Potom primiešame lyžicu mascarponovej zmesi a dobre rozmiešame. Vlejeme k mascarpone a dobre premiešame. Po lyžiciach zapracujeme vychladnutý vanilkový krém. Dno tortovej formy s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie alebo fóliou. Na dno a dookola formy poukladáme piškóty. Pokvapkáme 2 až 3 lyžicami malinovej šťavy a prikryjeme ich 3 lyžicami krému. Naň poukladáme vrstvu čerstvých malín a znovu prikryjeme krémom. Poukladáme vrstvu piškót, ktoré predtým namočíme do malinovej šťavy, a zakryjeme 3 lyžicami krému, poukladáme ďalšiu vrstvu malín a namočených piškót. Ukončíme vrstvou krému. Ten jemne uhladíme a celú tortu vložíme do chladničky aspoň na 3-4 hodiny, najlepšie na noc. Potom tortu vyberieme z formy, navrch poukladáme čerstvé maliny, jemne poprášime cukrom a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas chladenia: 4 hodiny

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    malinová tiramisu torta

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Ľahký letný hit: BROWNIES s ovocím a úplne BEZ CUKRU!
      Zdroj: Canva

      Vyberáme pre vás niečo PLUS