Reklama

Sladké FAŠIANGY: NAJLEPŠIE RECEPTY na ŠIŠKY z celého sveta iba pre vás: Tie jablkové sú TOP!

Škoricové churros

20 až 25 kúskov

NA CESTO: 280 ml vody ● 125 g masla ● 2 PL krupicového cukru ● štipka soli ● 180 g hladkej múky ● 2 vajcia izbovej teploty ● 1 ČL vanilkového extraktu ● repkový olej na vysmážanie

NA OBALENIE: 55 g krupicového cukru ● 2 ČL mletej škorice

V stredne veľkom hrnci privedieme do varu vodu s maslom, cukrom a so soľou. Keď zmes zovrie, naraz vsypeme múku a miešame tak, aby vznikla kompaktná hmota. Cesto varíme, kým na dne hrnca nezačne vznikať biely povlak, čo znamená, že sa cesto už odpaľuje. Odstavíme a za občasného miešania necháme vychladnúť tak, aby sme sa cesta už mohli dotknúť a nepálilo nás. Teraz po jednom zapracujeme vajíčka a nakoniec pridáme vanilkový extrakt. Cesto preložíme do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou. Hlbší kastról naplníme olejom a zohrejeme ho. Konce nožníc dobre očistíme a natrieme olejom, aby sa na ne nelepilo cesto. Z vrecka vytlačíme do oleja cesto v tvare dlhšej paličky a odstrihneme nožnicami. Vysmažíme zo všetkých strán a uložíme na tanier s papierovou utierkou. Takto pokračujeme do minutia cesta. Ešte teplé churros obalíme v zmesi cukru a škorice. Podávame teplé.

Čas prípravy a vysmážania: 25 minút

Strana

2/5

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.
Reklama