Sladké FAŠIANGY: NAJLEPŠIE RECEPTY na ŠIŠKY z celého sveta iba pre vás: Tie jablkové sú TOP!
22. 1. 2025, 7:00 (aktualizované: 30. 1. 2025, 9:18)
Plnené šišky
20 kúskov
500 g hladkej múky ● 250 ml mlieka ● 1 balíček sušeného droždia ● 50 g krupicového cukru ● 50 g rozpusteného masla ● 1 PL jogurtu ● 2 vajcia ● 1 PL umu ● olej na vysmážanie ● malinový džem ● práškový cukor
Do misy vsypeme 2 lyžice múky, pridáme vlažné mlieko, cukor, droždie, premiešame a necháme vzísť kvások. Zvyšnú múku vsypeme do misy, vlejeme rozpustené maslo izbovej teploty, jogurt, vajcia, um a kvások. Vypracujeme hladké nelepivé cesto a prikryté necháme kysnúť hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na doske vysypanej múkou a vykrajujeme kolieska. Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a ešte necháme prikryté podkysnúť 30 minút. Šišky vysmažíme v oleji zohriatom na 180 °C z oboch strán. Položíme na papierové utierky, aby odsali prebytočný tuk. Cukrárske vrecko s dlhou špičkou naplníme malinovým džemom. Dlhú špičku zastrčíme do šišky a vytlačíme do vnútra časť džemu. Takto naplníme všetky šišky. Nakoniec ich pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Čas prípravy a vysmážania: 30 minút
Čas kysnutia: 90 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková
Plnené šišky