Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Šťavnatý losos so zeleninovým šalátom podľa trénerky Janky Kopáčovej Jánošíkovej: Jednoduchá príprava za krátky čas!

Šťavnatý losos so zeleninovým šalátom podľa trénerky Janky Kopáčovej Jánošíkovej: Jednoduchá príprava za krátky čas!

Zdroj: Fitshaker.sk

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Tento recept je jednoduchý na prípravu, navyše vám ušetrí čas. Božskú dobrotu budete mať na stole približne do pätnástich minút.

Na 2 porcie potrebujeme:

  • 1 losos (400 g)
  • mleté čierne korenie
  • korenie na ryby
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 lyžice kvalitného masla (príp. olivový olej)
  • tymián (nemusí byť)
  • ½ citróna
  • 1 jarnú cibuľku
  • 1 syr (ovčí, kozí, feta, balkánsky) (100 g)
  • 12 ks cherry paradajok
  • 1 kučeravý šalát
  • 1 hlávkový šalát
  • 1 konzervu uvarenej šošovice

Zdroj: Fitshaker.sk

Ilustračný obrázok

Príprava:

1. Lososa okoreníme a osolíme.

2. Na roztopenom oleji/masle restujeme lososa najprv kožou dole cca 4 minúty a potom z druhej strany rovnaký čas.

3. Na záver do panvice pridáme trochu masla, čerstvého tymiánu a stiahneme z ohňa. Lososa pokvapkáme šťavou z citróna a panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľku lososa odpočívať.

4. Keď je rybka hotová nachystáme si všetko potrebné na šalát. Nakrájame cibuľku na malé kolieska, syr a paradajky.

5. Šalát natrháme na kúsky. Všetko vložíme do veľkej misky, pridáme aj uvarenú šošovicu a premiešame. Šalát pokvapkáme olejom, okoreníme, osolíme a spolu s lososom podávame.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota

Tuky

Sacharidy

Bielkoviny

Vláknina

3010 kJ

716 kcal

40 g

29 g

57 g

2 g

Autor: Fitshaker.sk, Janka Kopáčová Jánošíková

Vyberáme pre vás niečo PLUS