Šťavnatý losos so zeleninovým šalátom podľa trénerky Janky Kopáčovej Jánošíkovej: Jednoduchá príprava za krátky čas!
24. 7. 2023, 18:01

Zdroj: Fitshaker.sk
Tento recept je jednoduchý na prípravu, navyše vám ušetrí čas. Božskú dobrotu budete mať na stole približne do pätnástich minút.
Na 2 porcie potrebujeme:
- 1 losos (400 g)
- mleté čierne korenie
- korenie na ryby
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžice kvalitného masla (príp. olivový olej)
- tymián (nemusí byť)
- ½ citróna
- 1 jarnú cibuľku
- 1 syr (ovčí, kozí, feta, balkánsky) (100 g)
- 12 ks cherry paradajok
- 1 kučeravý šalát
- 1 hlávkový šalát
- 1 konzervu uvarenej šošovice
Zdroj: Fitshaker.sk
Ilustračný obrázok
Príprava:
1. Lososa okoreníme a osolíme.
2. Na roztopenom oleji/masle restujeme lososa najprv kožou dole cca 4 minúty a potom z druhej strany rovnaký čas.
3. Na záver do panvice pridáme trochu masla, čerstvého tymiánu a stiahneme z ohňa. Lososa pokvapkáme šťavou z citróna a panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme ešte chvíľku lososa odpočívať.
4. Keď je rybka hotová nachystáme si všetko potrebné na šalát. Nakrájame cibuľku na malé kolieska, syr a paradajky.
5. Šalát natrháme na kúsky. Všetko vložíme do veľkej misky, pridáme aj uvarenú šošovicu a premiešame. Šalát pokvapkáme olejom, okoreníme, osolíme a spolu s lososom podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
3010 kJ 716 kcal | 40 g | 29 g | 57 g | 2 g |
Autor: Fitshaker.sk, Janka Kopáčová Jánošíková