Zmeňte svoj život už dnes: Tá KLÍČKOVÁ POLIEVKA je TOP a prináša revolúciu vo vašom zdraví! WOW
24. 2. 2025, 10:49 (aktualizované: 24. 2. 2025, 12:04)
Stir-fry s naklíčenou mungo fazuľou
4 porcie
1/2 červenej papriky ● 1/2 žltej papriky ● 150 g stonkovej brokolice ● 1 mrkva ● za hrsť cukrového hrášku ● za 3 hrste naklíčenej mungo fazule ● 1 hovädzí steak ● ryža na podávanie
NA OMÁČKU: 1 PL kukuričného škrobu ● 3 PL sójovej omáčky ● 3 PL šao sing alebo dezertného vína ● 1 PL ustricovej omáčky ● 150 ml vody ● 1 strúčik cesnaku ● 2 cm čerstvého zázvoru ● 1 ČL medu ● 1/2 ČL korenia piatich vôní ● 2 PL rastlinného oleja
Dáme variť ryžu. Všetku zeleninu nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak prelisujeme, zázvor nastrúhame najemno. Mäso nakrájame na rezance a zmieša-me so škrobom. Sójovú a ustricovú omáčku zmiešame s vínom, medom, korením a vodou. V panvici wok rozpálime olej, sprudka opečieme mäso, vyberieme, do výpeku dáme cesnak so zázvorom, orestujeme a postupne vsypeme zeleninu a cukrový hrášok. Pridáme omáčku, mäso a pár minút varíme, aby omáčka zhustla. Nakoniec vsypeme klíčky a ihneď podávame spolu s ryžou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 15 minút
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Stir-fry s naklíčenou mungo fazuľou
Vedeli ste?
Šao sing je čínske ryžové víno, ktoré sa používa predovšetkým na dochutenie tradičných čínskych pokrmov. Kúpite v špecializovaných ázijskýchpotravinách.
Náš podcast o zdraví ste už videli?
Naklíčený šalát s treskou
4 porcie
150 g naklíčených strukovín ● 1 malá červená cibuľa ● 1/2 šalátovej uhorky ● 1 mrkva ● za 2 hrste hladkolistej petržlenovej vňate ● 1 granátové jablko ● za hrsť arašidov ● kôra z 1/2 citróna ● 600 g tresky ● 2 PL olivového oleja ● soľ
NA DRESING: 60 ml olivového oleja ● 1 ČL medu ● šťava z 1/2 citróna ● 1/2 ČL drvenej rímskej rasce ● 1/4 ČL čili vločiek ● soľ ● mleté čierne korenie
Naklíčenú strukovinu nasypeme do misy a prelejeme skoro vriacou vodou. Necháme 5 minút odstáť, scedíme a klíčky necháme preschnúť. Zeleninu nakrájame, vyberieme semiačka z granátového jablka, arašidy nasekáme a zľahka všetko premiešame. Všetky suroviny na dresing dáme do zaváracieho pohára, uzavrieme a minútu energicky trasieme, aby sa dresing spojil a vznikla hladká emulzia. Tesne pred podávaním ju vmiešame do šalátu. Pred podávaním rozpálime v panvici olej, osolíme tresku a z oboch strán ju opečieme. Medzitým nasekáme petržlenovú vňať a zmiešame s citrónovou kôrou nastrúhanou najemno. V zmesi obalíme hotovú rybu a podávame ju so šalátom.
Čas prípravy: 25 minút
Čas opekania: 5 minút
Zdroj: Marek Bartoš/Gurmet
Naklíčený šalát s treskou