Vyskúšajte obľúbenú pochúťku južanských Američanov: Zelený poklad smažený v chrumkavom cestíčku
22. 8. 2024, 10:00

Zdroj: Movie Stills DB
Ak ste niekedy boli na Juhu USA, táto dobrota vás isto neunikla. A ak ste sa s ňou ešte nestretli, určite vyskúšajte...

Zdroj: Canva NCpZ
Špecialitu z dojímavého filmu o živote južanských žien Vyprážané zelené paradajky už večnosť miluje celá južná časť Spojených štátov amerických. Nemýlite sa, nezrelé paradajky skutočne obsahujú jedovatý alkaloid, no museli by ste ich zjesť na kilá, aby vám uškodili. Ak predsa len máte pred nimi rešpekt, použite špeciálne druhy, ktoré zostávajú zelené aj po dozretí.
Zdroj: Movie Stills DB
Film Vyprážané zelené paradajky boli nominovaný na množstvo cien
Smažené zelené paradajky
4 porcie
1 vajce ● 125 ml cmaru ● 40 g hladkej múky ● 40 g kukuričnej múky ● morská soľ ● mleté čierne korenie ● 5 zelených paradajok ● olej ● jogurtový dresing na podávanie
V mise rozmiešame vajce a cmar. V druhej miske zmiešame múku, kukuričnú múku, jednu lyžičku soli a pol lyžičky korenia. Paradajky opláchneme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kolieska hrubé asi 8 mm. Najprv ich obalíme v múčnej zmesi a potom vo vajcovom cmare. Na panvici rozpálime olej a paradajky v ňom opekáme dozlatista. Podávame s jogurtovým dresingom.
Čas prípravy: 15 minút
Čas opekania: 2 minúty/1kus
Zdroj: shutterstock
Smažené zelené paradajky