Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete zemiakové placky? Namiesto cesnaku pridajte do cesta TOTO, okamžite zmiznú z taniera!

Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.

Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.

Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu.

Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.

Zdroj: Shutterstock

Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.

Zemiakové placky s cibuľou

Potrebujeme:

1 kg stredne veľkých zemiakov

15 dkg hladkej múky

2 vajcia

1 cibuľu

1 ČL soli

0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)

Príprava: 15 minút

Pečenie: 20 minút

Zdroj: Shutterstock

Zemiakové placky určite nikoho nesklamú.

Ako na to?

Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.

Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.

Zdroj: Shutterstock

Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.

Vyberáme pre vás niečo PLUS