Milujete zemiakové placky? Namiesto cesnaku pridajte do cesta TOTO, okamžite zmiznú z taniera!
19. 7. 2020, 6:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 20:27)

Zdroj: Shutterstock
Po príchode z práce ste veľmi hladní, ale nechce sa vám dlho stáť pri sporáku? Zemiakové placky sú rýchla klasika, ktorá nikdy nesklame.
Zemiakové placky nie sú veľkou výzvou a ani vám neukradnú veľa času. Sú chutné a hlavne rýchlo hotové. Základný recept si môžete prispôsobiť podľa seba, pridať rôzne ingrediencie, ktoré sú v kuchyni práve poruke a máte tak na tanieri klasickú, ale vždy trochu inak chutiacu dobrotu.
Do placiek sa okrem zemiakov, múky a vajec väčšinou pridáva aj cesnak. Čo keby ste namiesto neho dali šancu obyčajnej cibuli? Ak ste takéto placky ešte nejedli, najbližšie si ich pripravte podľa nasledujúceho receptu.

Zdroj: Shutterstock
Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.
Zemiakové placky s cibuľou
Potrebujeme:
1 kg stredne veľkých zemiakov
15 dkg hladkej múky
2 vajcia
1 cibuľu
1 ČL soli
0,5 ČL čierneho korenia (nemusí byť)
Príprava: 15 minút
Pečenie: 20 minút
Zdroj: Shutterstock
Zemiakové placky určite nikoho nesklamú.
Ako na to?
Umyte zemiaky a nastrúhajte ich. Pridajte vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, múku, soľ a dobre pomiešajte. Ak je cesto veľmi riedke, pridajte ešte trochu múky. Ak vám chutia bylinky, neváhajte.
Na panvici zohrejte olej a pečte placky. Lyžicou cesto trochu potľapkajte, aby boli placky tenšie a chrumkavejšie. Pečte ich do zlatista z oboch strán 3 minúty. Dobrým trikom je na chvíľu položiť hotové placky na servítku, ktorá do seba nasaje prebytočný tuk. Placky podávajte s kyslou smotanou, syrom, tvarohom, zeleninou, ale výborne poslúžia aj ako príloha k mäsovému jedlu.
Zdroj: Shutterstock
Zemiakové placky sa u nás tešia veľkej obľube.