Chcete sa zbaviť PNEUMATIKY v oblasti BRUCHA? 5 POTRAVÍN vám v tom BRÁNI! FÚHA, aj TOTO?!
18. 9. 2023, 7:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:21)

Zdroj: Shutterstock
Vyskúšali ste už všetko a kilá v oblasti brucha nie a nie dole? Pravdepodobne máte v jedálničku niektorú z týchto potravín. Aj keď vyzerajú ako zdravé, opak je pravdou!
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku

Zdroj: Canva NCpZ
MÜSLI TYČINKA
Cereálna tyčinka určite nie je zdravou náhradou klasických čokoládových tyčiniek. Anglickí vedci dokonca zistili, že toto energetické občerstvenie možno údajne prirovnať k sladkostiam a to kvôli ich nízkej nutričnej hodnote. S pridanou čokoládou, polevou a posýpkou od výmyslu sveta majú müsli tyčinky vysoký obsah cukru a teda v boji proti brušnému tuku práve nepomáhajú. Preto pri kúpe takejto tyčinky vždy dbajte na nutričné hodnoty a hlavne informácie o cukre.
OVOCNÁ ŠŤAVA
Čo sa týka ovocnej šťavy, je rozdiel medzi čerstvo vylisovanou a tou z obchodu. Kým čerstvo vytlačená šťava obsahuje iba fruktózu, šťava kúpená v supermarkete má častokrát pridaný cukor. Vo viacerých štúdiách sa dokonca potvrdilo, že napríklad pohár jablkového džúsu obsahuje rovnaké množstvo cukru ako pohár sýtenej limonády.
SOĽ
Soľ dodáva tú správnu chuť mnohým jedlám. Ale pozor! Priveľké množstvo zvyšuje krvný tlak a spôsobuje zadržiavanie vody, čo vedie k pár kilám navyše na váhe. Pri častom solení a množstve hotových jedál (tie obsahujú najviac soli) je ploché brucho behom na dlhé trate.

Zdroj: Canva NCpZ
JOGURT
Jogurtom máme samozrejme na mysli rôzne ovocné a ochutené smotanové jogurty, ktoré sú dostupné v každom supermarkete. Tie obsahujú obrovské množstvo pridaného cukru a vďaka vysokému obsahu laktózy môžu dokonca podporovať plynatosť či zápal. Uprednostnite radšej nesladený prírodný jogurt s malým množstvom cukru alebo jeho bezlaktózovú verziu.
SPRACOVANÉ MÄSO
Slanina a klobása štíhlej línii zjavne škodia. A to nielen kvôli tukom. Môžu byť totiž škodlivé aj pre vaše zdravie, ak ich zjete priveľa. Spracované mäso môže vyvolať zápal a ten môže mať mnoho negatívnych účinkov ako napríklad podporovanie ukladania tuku na orgánoch.
Zdroj: Shutterstock
Sliced,Salami,On,Cutting,Board.toned