Hroznová diéta: Za tri dni schudnete až 2 kilá!
6. 9. 2007, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:59)

Zdroj: Archív
Je ten pravý čas vyskúšať hroznovú diétu. Mnoho žien práve hroznu vďačí za svoju štíhlu postavu a dobrú náladu.
Zopár faktov o hrozne
Ako na to
Dajte si jedno hlavné jedlo a jeden dezert z hrozna denne a budete sa cítiť ako znovuzrodená!
400 g zelených a modrých hroznových bobúľ
2 limety
4 PL orechového oleja
1 červené jablko
30 g tekvicových jadierok
2 kúsky kozieho syra (po 40 g)
šalátové listy
biele korenie, soľ.
Hrozno umyte, prípadne rozpoľte. Limety odšťavte. Šťavu z oboch a kôru z jedného limetu, soľ a korenie zmiešajte. Pridajte orechový olej. Jablko pokrájajte a namočte do marinády. Pridajte hrozno, jadierka a jemne premiešajte. Syr pokrájajte na kocky. Na šalátové listy vysypte hroznový šalát a ozdobte kozím syrom.
40 g ryže
1 jablko
100 g hrozna
zopár datlí
minerálna voda.
Ryžu uvarte v neosolenej vode, nechajte ju odkvapkať a vychladnúť. Jablko ošúpte, zbavte jadrovníka a spolu s odkôstkovanými datľami pokrájajte na malé kúsky. Bobule hrozna prepoľte a vmiešajte aj s jablkom a datľami do ryže. Zapite minerálkou.
1 plátok čierneho chleba
30 g 30-percentného syra
150 g hrozna
tmavý čaj.
Chlieb zajedajte syrom a hroznom. Zapite tmavým čajom.
Šalát so sušenými slivkami
125 g sušených sliviek bez kôstky
125 ml červeného vína
50 g práškového cukru
1 klinček
125 g zeleného hrozna
1/2 ČL mletej škorice
8 vlašských orechov
soľ.
Slivky opláchnite a zalejte červeným vínom. Pridajte 2 PL cukru, škoricu, klinček a nechajte aspoň jeden deň odstáť. Na druhý deň umyte hrozno a rozpoľte bobule. Slivky nechajte asi 10 minút prevariť a potom vychladnúť. Slivky vyberte z vína a zmiešajte s hroznom. 5 PL šťavy zo sliviek polejte slivkovo-hroznový šalát, posypte orechmi.
Sladké DEZERTY |
800 g nízkotučného tvarohu
2 balíčky vanilínového cukru
400 g zeleného hrozna.
Všetky prísady zmiešajte a naservírujte do pohára.
Hroznový koláč
200 g vanilkového pudingu
1 plát biskvitového cesta
600 g zeleného a modrého hrozna.
Puding rozotrite na hotový korpus a obložte umytým hroznom. Ak chcete, môžete koláč poliať želatínou.
Celozrnné müsli s ovocím
30 g müsli
10 g ľanových semiačok
100 g nízkotučného jogurtu
1 ČL citrónovej šťavy
1 malé jablko
50 g hrozno
figy, bylinkový čaj.
Müsli zmiešajte s ľanovými semiačkami. Jogurt vymiešajte s citrónovou šťavou a prelejte ním müsli. Jablko rozštvrte, zbavte jadrovníka a pokrájajte na malé kúsky. Figy pokrájajte a hrozno rozpoľte. Ovocie vmiešajte do müsli.