Mnohým vadia práve sacharidy v chlebe, ktoré ich nútia hľadať náhrady. Pretože múka z obilnín ako je špalda, raž alebo pšenica, je skutočnou sacharidovou bombou. 100 gramov pšeničnej múky obsahuje asi 76 gramov sacharidov. Tieto alternatívy sú chutné a obsahujú oveľa menej sacharidov.

Toast zo sladkého zemiaku

Čo patrí k dobrému sendviču? Plátok pečeného výrobku z cesta a lahodná obloha. Najmä na večeru je táto predstava veľmi lákavá. A my vám ponúkame náhradu – toast zo sladkých zemiakov (batátov) s výdatnou oblohou. Má oveľa menej sacharidov a je bezlepkový. Stačí nakrájať sladký zemiak na plátky a vložiť do hriankovača. Po krátkej chvíli získate lahodnú kôrku. Zvlášť bude chutný s čerstvým syrom a cibuľkou. Je to neuveriteľné, že zemiak môže byť naozaj alternatívou k chlebu.

Batátová polievka
Batátová polievka
Zdroj: Shutterstock