Klaudiu trápilo nepríjemné pálenie záhy. Vyskúšala účinky tejto zeleniny a nestačila sa čudovať.

Táto zázračná rastlinka vám v črepníku narastie aj v zime. Ak zasadíte rukolu, o 3 až 4 týždne môžete zbierať jej liečivé listy. Chuť mladých lístkov je mierne korenistá, staršie listy sú tmavšie a pálivejšie.

Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Zdroj: Shutterstock

Rukola obsahuje vitamíny C, A, K, B5 aj B2. Je zdrojom vápnika, horčíka, fosforu, draslíka, mangánu aj železa. Odborníci tvrdia, že vďaka jej pravidelnej konzumácii si môžete uľaviť od nepríjemného pálenia záhy, pretože neutralizuje žalúdočné kyseliny. Klaudia mala dlhé roky problémy so žalúdkom, tak sa rozhodla vyskúšať silu rukoly. A výsledky ju prekvapili!

Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Zdroj: Shutterstock

Okrem toho, že sa konečne zbavila nepríjemných príznakov, upravila sa jej aj hladina cukru v krvi. Rukola okrem toho znižuje aj hladinu cholesterolu a starí Rimania ju dokonca používali ako účinný prostriedok na odstránenie nepríjemného telesného pachu. Okrem toho posilňuje imunitný systém, detoxikuje celé telo, a keďže neobsahuje žiadne tuky ani sacharidy, výborne sa hodí pre ľudí v diétnom režime.

Ak vám rukola samostatne nechutí, môžete ju skombinovať s inou zeleninou a pridať si ju do obľúbeného šalátu.

Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Každý deň jedla toto, nestačila sa čudovať.
Zdroj: Shutterstock