Reklama

Recept od dcéry Ivety Malachovskej: Plnená paprika bez paradajkovej omáčky, stačí len... Mňam!

Kika moderuje reláciu o zdravom varení a pečení.

Zdroj: Anna Onderková

Reklama

"Nie je to naša slovenská plnená paprika, ktorá pláva v paradajkovej omáčke a ktorú tak milujem, ale je to príjemná zmena: zelené papriky plnené zmesou mexickej zeleniny a mäsom," uviedla Kristína Kocian.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Výživová poradkyňa radí: 5 tipov ako schudnúť a udržať si váhu!

    Dcéra Ivety Malachovskej síce vykročila v stopách mamy na televíznu obrazovku, jej cesta však smerovala do kuchyne, kde učí ľudí variť chutné zdravé recepty. Tentokrát sa podelila o ďalší svoj obľúbený recept. Budú sa vám zbiehať slinky!

    Paprika plnená korenistým kuracím mäsom

    POTREBUJEME:

    • 4 zelené papriky
    • 1 PL olivového oleja
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 150g kuracích pŕs
    • 2 ČL čili
    • 1 ČL rasce
    • soľ a korenie
    • pol hrnčeka dlhozrnnej ryže
    • 1 hrsť čerstvého koriandru";i:10;s:27:"1 PL limetovej šťavy";i:11;s:45:"trištvrte hrnčeka strúhaného čedaru";i:12;s:17:"kokosová smotana

    Zdroj: Archív K.K.

    Plnená paprika

    NÁVOD NA PRÍPRAVU

    1.  Rúru predhrejeme na 200 °C
    2. Papriky vydlabeme a zbavíme jadierok, buď ich necháme v celku a budeme ich plniť tak, alebo ich pozdĺžne nakrájame na malé krúžky, ktoré budeme plniť
    3. Cibuľu nakrájame na drobno a kuracie prsia dáme variť do vriacej osolenej vody
    4. Cesnak ošúpeme a pretlačíme
    5. V miske zmiešame cibuľu, cesnak, čili, rascu, soľ a korenie. Podlejeme trochou olivového oleja a vytvoríme tak marinádu na mäso
    6. Keď budeme mať mäso uvarené, necháme, aby trochu vychladlo a buď dvoma vidličkami, alebo rukami ho natrháme na tenké vlákna
    7. Vlákna následne prihodíme do misky s marinádou a dôkladne premiešame. Medzi tým si dáme variť ryžu podľa návodu
    8. Nachystáme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Papriky naň poukladáme a začneme ich plniť mäsom
    9. Posypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť do rúry približne na 10 až 15 minút, kým syr nebude chrumkavý.
    10.  Po zapečení necháme mierne vychladnúť, pokvapkáme limetovou šťavou, kokosovou smotanou a ozdobíme čerstvým koriandrom";i:10;s:21:"Servírujeme s ryžou

    Dobrú chuť!