Černicová pena s kokosovým jogurtom

4 porcie

300 g černíc ● šťava z 1 citróna ● 200 g tvarohu ● 50 g trstinového cukru ● 1 ČL vanilkového extraktu ● 120 ml rastlinnej šľahačky ● 80 ml vody ● 1 ČL agaru

NA OZDOBU: 250 g kokosového jogurtu ● medovka ● černice

Na černicovú penu opláchneme ovocie a dáme ho do hrnca. Zľahka ohrievame, až kým nezmäkne. Potom ho prepasírujeme cez sitko. Rastlinnú šľahačku vyšľaháme dotuha a dáme bokom. V mise dohladka vymiešame tvaroh, cukor, vanilkovú esenciu, šťavu z citróna a prepasírované černice. V menšom hrnci rozmiešame agar v 80 ml vody. Zľahka privedieme do varu a za stáleho miešania varíme asi minútu-dve. Rýchlo zapracujeme do černicovej zmesi a ihneď nadľahčíme vyšľahanou šľahačkou. Penu nanesieme do pohárov a dáme aspoň na hodinu do chladničky stuhnúť. Potom ozdobíme kokosovým jogurtom, ovocím a medovkou.

Čas prípravy: 20 minút

Čas chladenia: 1 hodina

Černicová pena s kokosovým jogurtom
Zdroj: Shutterstock