Aj foodblogerka Mirka Chvosteková má rada sladké. No dobre vie, že sa nekamaráti so štíhlou líniou. Ale vymyslela spôsob, ako si zamaškrtiť a nepribrať. Prezradí vám to v nasledujúcich riadkoch.
Miroslava Chvosteková, Chudnem jedlom
Úprimne? Sladké nie je práve pochutina, ktorou sa dopracujeme k ideálnej postave. Biely cukor, ktorý má prázdne kalórie a vysoký glykemický index, vyskúšajte nahradiť vhodnejšími alternatívami, ako sú prírodné sladidlá: ryžový, datľový alebo javorový sirup, med či kokosový cukor.
Rady maškrtíte?
Prospešnejšie pre naše telo je odvyknúť si od sladkého, ale nie je to až také jednoduché. Ale pri správnom, pestrom jedálničku, dostatku fyzickej aktivity a spánku nás troška cukru určite nevyvedie z miery. Koláče môžeme osladiť aj ovocím: banánom, datľami, brusnicami či hrozienkami. Ak zakomponujeme do koláča fazuľu, prepašujeme do tela bielkoviny, a čo je pozitívne, fazuľu v koláči málokto zaregistruje, ak vôbec.
Podeľte sa!
Upečte si jeden z troch zdravších koláčikov. Ak si potrebujete udržať fit postavu, nepreháňajte to s množstvom. Vychutnajte si jeden koláčik a o zvyšok sa radšej podeľte, aby vás táto maškrtka zbytočne nelákala.