Aj foodblogerka Mirka Chvosteková má rada sladké. No dobre vie, že sa nekamaráti so štíhlou líniou. Ale vymyslela spôsob, ako si zamaškrtiť a nepribrať. Prezradí vám to v nasledujúcich riadkoch.

Miroslava Chvosteková, Chudnem jedlom 

Miroslava Chvosteková
Zdroj: foodblogeriek, shutterstock

Úprimne? Sladké nie je práve pochutina, ktorou sa dopracujeme k ideálnej postave. Biely cukor, ktorý má prázdne kalórie a vysoký glykemický index, vyskúšajte nahradiť vhodnejšími alternatívami, ako sú prírodné sladidlá: ryžový, datľový alebo javorový sirup, med či kokosový cukor.

Chudnem jedlom
Zdroj: foodblogeriek, shutterstock

Rady maškrtíte?

Prospešnejšie pre naše telo je odvyknúť si od sladkého, ale nie je to až také jednoduché. Ale pri správnom, pestrom jedálničku, dostatku fyzickej aktivity a spánku nás troška cukru určite nevyvedie z miery. Koláče môžeme osladiť aj ovocím: banánom, datľami, brusnicami či hrozienkami. Ak zakomponujeme do koláča fazuľu, prepašujeme do tela bielkoviny, a čo je pozitívne, fazuľu v koláči málokto zaregistruje, ak vôbec.

Podeľte sa!

Upečte si jeden z troch zdravších koláčikov. Ak si potrebujete udržať fit postavu, nepreháňajte to s množstvom. Vychutnajte si jeden koláčik a o zvyšok sa radšej podeľte, aby vás táto maškrtka zbytočne nelákala.