Reklama

Tipy a triky so zázračnou škoricou: Lieči akné, ekzémy či zápach z úst

Reklama

Prírodná medicína škorici aj dnes pripisuje blahodarné účinky. Ako ju skladovať a ako ju správne užívať pri jednotlivých problémoch?

Ako ju užívať

Radí MUDr. Igor Bukovský, ambulancia klinickej výživy

  • Pridávajte si 1/3 až 1/2 čajovej lyžičky do jedla 1- až dvakrát denne.
  • Najlepší liečebný účinok dosiahnete obyčajnou kvalitnou mletou škoricou.
  • Nemusíte kupovať drahé extrakty a tabletky.

Tipy a triky so škoricou

Znížte si cholesterol

Zmiešajte med a mletú škoricu a natrite na chlieb namiesto džemu alebo marmelády. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cievach, chráni pred infarktom.

Liečte si artritídu

Pacienti s artritídou môžu denne ráno a večer vypiť šálku horúcej vody s 2 lyžičkami medu a 1 malou lyžičkou škorice. Ak si vytvoria pravidelný návyk, môžu si vraj výrazne pomôcť dokonca aj pri chronickej artritíde.

Pri infekcii mechúra

Rozpustite 2 lyžice medu a 1 lyžičku škorice v pohári vlažnej vody a vypite.

Problémy so žalúdkom

Med so škoricou úspešne lieči bolesti žalúdka a chráni ho pred vznikom žalúdočných vredov. Jedna lyžička škorice a 2 lyžice medu pred jedlom zabraňujú zvýšeniu kyslosti v žalúdku.

Akné

Tri lyžice medu a 1 lyžička škorice sa zmieša na pastu. Tá sa aplikuje na vriedky pred spaním a ráno sa zmyje teplou vodou. Aplikácia medu a škorice na postihnuté miesta lieči ekzémy, pásový opar a všetky typy kožných infekcií.

Na chudnutie

Každý deň ráno, pol hodiny pred raňajkami na lačný žalúdok a večer pred spaním vypite šálku škoricového čaju s medom. Pravidelné užívanie pomôže znížiť hmotnosť aj u obéznych ľudí.

Zápach z úst

Ľudia v Južnej Afrike už oddávna, hneď ako sa ráno zobudia, kloktajú 1 lyžicu medu a lyžicu škorice zmiešanej s horúcou vodou. Ich dych tak zostáva čerstvý po celý deň.

Zdroj: RCA

Škoricu skladujeme v sklenenej nádobe

Ako ju skladovať

Zvitky alebo mletú škoricu dajte do sklenenej nádoby a držte pri izbovej teplote na tmavom mieste.

Recept na liečivý škoricový čaj

Dve mierne kopcovité polievkové lyžice mletej škorice zalejte do džbánu 1,5 l vriacej vody a nechajte pri izbovej teplote vychladnúť. Potom vzniknutý sliz preceďte alebo inak oddeľte zliatím čaju. Môžete osladiť 1 až 2 čajovými lyžičkami medu, pridať trochu citrónovej šťavy (ani jedno nie je nevyhnutné) a zakryté vložte do chladničky.