Jedávate ich? TOTO si TRI slovenské vitamínové BOMBY, ktoré vás postavia na nohy!
28. 11. 2024, 16:25

Zdroj: Redakcia.Novy.Cas.Pre.Zeny@newsandmedia.sk
Nie je pravda, že to, čo je z cudziny, je lepšie! TOTO by ste teraz mali jesť denne! Okrem jabĺk ešte aj...
Jablká
Zdroj: Shutterstock
Dve jablká denne podporia trávenie a ochránia proti nákazám.
Tradičné odrody našich jabĺk sú výborné pre naše zdravie vďaka tomu, že znesú ďalšie skladovanie, zachovávajú si vôňu, chuť a hlavne vitamíny! Hovorí sa, že dve jablká denne zaistia perfektné zažívanie a v pohode i celkovú ochranu proti nákazám. Výborné sú aj ako „kefa“ na prečistenie organizmu. Pamätajte, že najviac vitamínov je hneď pod šupkou, takže nelúpať.
Kyslá kapusta
Zdroj: Shuttestock
Kvasená kapusta ochráni pred bakteriálnymi infekciami a je plná vitamínu C.
Viete, že konzervácia mliečnym kvasením je neobyčajne prospešná? Preto kyslá kapusta s vysokým obsahom vitamínu C, E a radu B, vlákniny, vápnika a horčíka pomôže ochrániť pred bakteriálnymi nákazami, podporí činnosť pečene a upraví trávenie. Kyslá kapusta je základom mnohých receptov, ale prospieva i pitie šťavy zo surovej bielej kapusty, ktorá je vhodná taktiež pri liečbe žalúdočných vredov.
Chren
Zdroj: Shutterstock
Chren prečistí upchaté dutiny a rozpustí hlieny. Posilňuje imunitu.
Zapamätajte si, že chren treba strúhať až tesne pred podávaním, potom si zachová množstvo vitamínu C i prospešné flavonoidy. Vďaka tomu má antiseptické účinky, pomáha tráveniu aj látkovej premene a jeho silice naozaj účinne rozpúšťajú hlieny. Postrúhaný a zmiešaný s medom patrí oddávna medzi ľudové prostriedky na posilnenie imunity alebo proti nachladnutiu. Výborný je aj v kombinácii s jablkom.
Anketa
Máte radi jablká, chren alebo kvasenú kapustu?
- ÁNO98%
- NIE1%
Hlasovanie bolo ukončené