Princíp pasívneho chudnutia znie až príliš ideálne, aby to bola pravda. Vychádza z toho, že organizmus je nútený vynaložiť omnoho viac energie, aby dokázal štiepiť proteíny. Už len pri ich trávení sa spáli väčšina prijatých kalórií, a to bez toho, aby sa usádzali na brušku či bokoch. Ak ich skombinujete s menej komplexnými sacharidmi, ktoré nás rýchlo zásobia energiou, spaľovanie bude prebiehať rýchlosťou blesku. Experti v tomto prípade hovoria o pasívnom chudnutí. Okrem toho totiž nemusíte robiť nič navyše. A predovšetkým sa nemusíte ničoho vzdávať. Celkovo budete pociťovať menší hlad, budete teda jesť menej a na konci dňa vás čaká odmena v podobe spálených kalórií.

Pasívne chudnutie je dobrý spôsob ako spojiť príjemné s užitočným.
Zdroj: Shutterstock

Váš jedálny lístok

Hlavná prísada – proteíny

Rastlinné zdroje bielkovín ako tofu, šošovica, sójové vločky, tekvicové semiačka a mandle, ale aj tie živočíšne ako nízkotučný tvaroh, syr cottage, vajcia, chudé hovädzie a kuracie mäso sa postarajú o aktívnu látkovú premenu. Mali by byť teda súčasťou každého jedla, no na obed ich zaraďte vo väčšom množstve.

Bielkoviny
Zdroj: Shutterstock

Kombinujte s:

● zeleninou v každej forme: Či už surová, alebo šetrne dusená, naplní váš žalúdok rýchlo a nízkokaloricky. No okrem toho vás zásobí dôležitými balastnými látkami, vitamínmi aj minerálmi. Na obed a večeru by mala predstavovať najväčšiu časť vášho pokrmu.

● komplexnými sacharidmi: Ovsené vločky, quinoa, amarant na raňajky, celozrnné cestoviny, zemiaky, bataty, fazuľa a strukoviny na obed uspokoja bruško aj pocit hladu. Okrem toho dodajú rýchlu energiu na celý deň.