Zázračný nápoj na rýchle chudnutie: Kíl navyše sa zbavíte len za 4 dni, stačí dodržať 1 kľúčové pravidlo!
11. 8. 2017, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:13)

Zdroj: Shutterstock
Vašej vysnenej plážovej postavičke chýba ešte zopár kíl? Nezúfajte, pomocou jednoduchého triku to zvládnete ľavou zadnou. Zázračné slovíčko znie – pite.
Ako na to?
Jednoduchšie to už ani nejde. Pred každým hlavným jedlom vypite 1 pohár vody a počas dňa priebežne vypite dokopy 2 litre špeciálneho nápoja z vody, citróna, zázvoru, mäty a uhorky. K tomu sa stravujte ľahko a chutne, dokopy by to malo byť tak 1 200 kcal denne. A podľa možnosti praktizujte každý druhý deň 45 minút športu. Povzbudíte tak látkovú premenu, aby podávala čo najvyšší výkon. A vaše tukové vankúšiky nebudú mať ani najmenšiu šancu.
Pitný režim na každý deň
Jeden pohár zodpovedá 200 až 250 ml vody. Vypite ho 30 minút pred raňajkami, obedom aj večerou. Zvyšok si prerozdeľte na doobedný a poobedný čas.
ráno 1 pohár
doobeda 3 poháre
na obed 2 poháre
poobede 2 poháre
večer 1 pohár
Zázračný zoštíhľujúci nápoj
1 uhorku a 1 citrón umyjeme a nakrájame na hrubé kolieska. 2 až 3 cm zázvoru ošúpeme a rovnako nakrájame na plátky. Všetko spolu s 2 až 3 vetvičkami mäty dáme do veľkej karafy a zalejeme 2 litrami vody. Necháme cez noc odležať v chladničke.
Citrón – šťava z citróna je prirodzeným ničiteľom tukov, pretože podporuje trávenie a bunkovú látkovú premenu. Vitamín C vás k tomu udrží vo forme.
Čerstvá mäta – urýchľuje odstraňovanie tukov. Jej éterické oleje sú k tomu zaručeným prostriedkom proti návalom vlčieho hladu a brzdeniu apetítu.
Zázvor – predovšetkým pikantné látky sú hlavným dôvodom zoštíhľujúceho účinku zázvoru. Podporujú tvorbu žalúdočných štiav a tak aj činnosť čriev.
Uhorka – zelená šalátová uhorka pôsobí odvodňujúco a močopudne. Vďaka tomu pomáha telu zbavovať sa jedovatých látok. Okrem toho podporuje aj trávenie.
Zdroj: Shutterstock
Limonáda vás nielen osvieži, ale pomáha aj pri chudnutí.
Vzorový jedálny lístok
1. deň:
Raňajky: Studená kaša
3 PL pšeničných otrúb zmiešame s 1 PL chia alebo ľanových semiačok a zalejeme 200 ml mandľového mlieka. Necháme cez noc odležať. Pridáme 75 g bieleho jogurtu a 125 g malín.
255 kcal, S: 28 g, T: 9 g, B: 12 g
Obed: Dusená zelenina
1 šalotku, 150 g šampiňónov a 150 g morčacích pŕs nakrájame na rezančeky. Opečieme na 1 PL oleja. Posypeme 1 ČL hladkej múky a zalejeme 150 ml vývaru a 3 PL cmaru. Zamiešame a privedieme do varu. Pridáme 150 g nastrúhaného karfiolu a dusíme ďalších 5 minút.
415 kcal, S: 14 g, T: 9 g, B: 47 g
Večera: Vajíčkový šalát s pečenou paprikou
1 červenú papriku ošúpeme, rozštvrtíme a vyberieme jadrovník. Opekáme pod grilom asi 10 minút. 2 vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na osminky. V miske zmiešame 75 g gréckeho jogurtu, nasekaný cesnak, 1 ČL oleja, soľ, mleté čierne korenie a nalejeme na opečené papriky a uvarené vajcia.
360 kcal, S: 9 g, T: 26 g, B: 20 g
Zdroj: Shutterstock
Vajíčkový šalát s pečenou paprikou
2. deň:
Raňajky: Fitnes žemľa
1 celozrnnú žemľu rozpolíme, potrieme 3 PL cottage syra. Obložíme 1 jablkom nakrájaným na plátky a posypeme škoricou.
265 kcal, S: 22 g, T: 29 g, B: 9 g
Obed: Ryba s pečenou zeleninou
1/2 papriky, 100 g žltej cukety, 50 g zemiakov, 50 g fenikla a 1/2 cibule nakrájame na kúsky. Zmiešame s 1 PL balzamikového octu, 2 PL oleja, so soľou, s korením čili a necháme 30 minút odležať. Pečieme 20 minút pri teplote 220 °C. 150 g tresky osolíme a okoreníme a opečieme na 1 ČL oleja. Podávame s 1 paradajkou.
470 kcal, S: 21 g, T: 22 g, B: 45 g
Zdroj: Shutterstock
Ryba s pečenou zeleninou
Večera: Rýchla polievka
1 kaleráb, 1 menší zemiak a 100 g brokolice očistíme a nakrájame na menšie kusy. 1 nasekanú šalotku podusíme na 1 PL masla, pridáme zeleninu, chvíľu opekáme a zalejeme 250 ml vývaru. Varíme 15 minút, pridáme 2 PL créme fraiche a rozmixujeme.
280 kcal, S: 27 g, T: 13 g, B: 11 g
3. deň:
Raňajky: Toust s praženicou
2 vajcia rozmiešame so soľou, s korením, nasekanou pažítkou a 3 PL mlieka. Opečieme na 1 ČL oleja a podávame s 1 plátkom toustu.
380 kcal, S: 28 g, T: 20 g, B: 22 g
Obed: Šalát s bulgurom
40 g bulguru podusíme vo vývare, kým nezmäkne. 75 g cherry paradajok, 1/4 uhorky a 1/2 avokáda nakrájame a zmiešame so soľou, s korením, 1 ČL oleja a citrónovou šťavou. Zamiešame vlažný bulgur a 100 g údenej makrely.
475 kcal, S: 33 g, T: 28 g, B: 20 g
Zdroj: Shutterstock
Šalát s bulgurom
Večera: Steak s batátovým pyré
150 g sladkých zemiakov (batát) ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Pridáme 1 PL cmaru, soľ, korenie čili a roztlačíme. 2 hovädzie steaky (po 50 g) okoreníme a opečieme na 1 ČL oleja. Podávame s 200 g duseného špenátu alebo fazuliek.
345 kcal, S: 32 g, T: 12 g, B: 27 g
4. deň:
Raňajky: Ovocný šalát
200 g červeného melóna, 1 grep a 100 g ananásu alebo jahôd nakrájame na menšie kúsky. Podávame so 150 g gréckeho jogurtu a 1 ČL medu.
340 kcal, S: 35 g, T: 15 g, B: 7 g
Obed: Cestoviny s pestom
125 g cherry paradajok opekáme na 1 ČL oleja v rúre pri 200 °C asi 30 minút. Uvaríme 75 g celozrnných cestovín. Opečené paradajky zmiešame s tymianom, 1 PL mandlí, 1 strúčikom cesnaku, 2 sušenými paradajkami a 1 ČL kapár a rozsekáme v sekáčiku. Dochutíme pikantným korením a podávame s cestovinami.
485 kcal, S: 54 g, T: 18 g, B: 14 g
Večera: Letné kuracie špízy
150 g kuracích pŕs nakrájame na kocky. Z 1 paradajky odstránime jadierka a spolu so 75 g cukety nakrájame. Mäso a zeleninu striedavo napicháme na špízy a dochutíme cesnakovým olejom, soľou, mletým čiernym korením a mletou paprikou. Ugrilujeme a podávame s 3 PL šalátu tzatziki.
320 kcal, S: 38 g, T: 12 g. B: 10 g
Zdroj: Shutterstock
Letné kuracie špízy