Najlepšie pukance

Kukuričné zrnká namočte do vody 10 minút pred pražením, osušte a následne opražte na panvici. Pukance budú hotové rýchlejšie a k tomu budú krásne nadýchané.

Ako spraviť najlepšie pukance ?
Ako spraviť najlepšie pukance ?
Zdroj: shutterstock

Mrazíme domáci chlieb

Chlebík upečený doma nemá chybu, preto si ho napečte aj do zásoby a dajte do mrazničky na horšie časy. Ak chlieb plánujete zamraziť, je dobré do cesta pridať trocha rozpusteného masla alebo olej. Po rozmrazení sa nebude tak veľmi trúsiť.

Chlebík upečený doma nemá chybu.
Chlebík upečený doma nemá chybu.
Zdroj: shutterstock

SOS z kuchyne

Radí redaktorka Petra Mitringová

Poradíte mi, ako opekať mäso, aby zostalo pekne šťavnaté?

Magda z Prešova

Ako prvé rozhorúčte panvicu a až potom pridajte masť alebo olej. Keď sa tuk rozpáli, pridajte mäso. Tak rýchlo uzatvorí svoje póry a šťava zostane vnútri. Pri väčšom množstve ho opekajte v menších dávkach. Inak by niektoré kusy boli tvrdé alebo suché.

Ušetrite na mandliach

V obchode sú zvyčajne lúpané mandle o niečo drahšie ako tie nelúpané. Tak prečo si ich neolúpať doma? Nemusíte sa toho vôbec báť. Prelejte ich horúcou vodou, potom namočte do studenej vody a ihneď olúpte. Jednoducho chyťte medzi palec a ukazovák a vytlačte z uvoľnenej šupky do misky.

Madle
Madle
Zdroj: shutterstock