Nechajte si ju vykvasiť priamo v pohároch. Na dva zaváraninové poháre postačí jedna hlávka kapusty.

Keď nechcete zakladať celý sud kyslej kapusty, vyskúšajte toto jednoduché riešenie.
Keď nechcete zakladať celý sud kyslej kapusty, vyskúšajte toto jednoduché riešenie.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

1. Kapustu najskôr očistíme, potom nakrájame na čo najjemnejšie rezance alebo najemno nastrúhame.

2. Po rovnomernom nasolení a ochutení rascou sa kapusta vareškou potlačí, pokiaľ nezíska jasnejšiu farbu a nepustí šťavu.

Keď nechcete zakladať celý sud kyslej kapusty, vyskúšajte toto jednoduché riešenie.
Keď nechcete zakladať celý sud kyslej kapusty, vyskúšajte toto jednoduché riešenie.
Zdroj: SHUTTERSTOCK

3. Takto upravenú zeleninu potom už len stačí natlačiť do umytých a osušených pohárov (500 ml) najlepšie s pevným uzáverom.

4. Skladujeme na tmavom a chladnom mieste asi 10 až 15 °C. Po troch dňoch si už môžete na kapuste pochutnávať.

Kvasená kapusta je veľmi zdravá.
Kvasená kapusta je veľmi zdravá.
Zdroj: Shutterstock