Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete veterníky, ale nedarí sa vám pripraviť šľahačku? Vieme, kde robíte CHYBU! Môže za to táto banalita

Veterníky

Zdroj: Shutterstock.com

Reklama

Už aj vám sa určite stalo, že sa smotana na šľahanie pri šľahaní nesprávala tak ako mala. Riešenie je jednoduché.

Vždy treba mať na pamäti, že krásnu a nadýchanú šľahačku vyrobíme iba a len zo smotany na šľahanie. Smotana na varenie má nižší obsah tuku a obvykle je aj tepelne upravená pre dlhšiu trvanlivosť, preto pri šľahaní zle viaže vzduch a vyšľahať sa prakticky nedá. Ak chceme šľahačku sladkú, ešte pred šľahaním ju zmiešame s 2 PL kryštálového alebo vanilínového cukru.

Vychladenú šľahačku nalejeme do vychladenej misy, pridáme cukor a ručným šľahačom na najvyšších otáčkach šľaháme, až metličky za sebou zanechávajú v šľahačke viditeľné stopy. Otáčky znížime na stredný výkon a šľaháme, až sa na šľahačke začnú tvoriť jemné špice. A máme hotovo.

Ak ju prešľaháme, netreba hneď podliehať panike. Do nepodarku pridáme trochu nevyšľahanej smotany a stierkou všetko premiešame. Toto opakujeme, až získame požadovanú textúru.

Vyberáme pre vás niečo PLUS