Šalát Oliver
17. 5. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 15:14)

Zdroj: Archív
500 g zemiakov 200 g cibule 200 g sterilizovanej zelenej fazuľky 300 g šalátovej uhorky 2 vajcia 300 g kuracích pŕs 200 ml majonézy soľ, mleté biele korenie ľadový šalát, šalát rosso na dekoráciu
POSTUP: 1. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky. 2. Cibuľu očistíme, najemno nakrájame a orestujeme. Pridáme fazuľku pokrájanú na menšie kúsky a krátko prehrejeme. 3. Vajíčka uvarené natvrdo pokrájame na štvrťky. Šalátovú uhorku ošúpeme a pokrájame na kocky. 4. Do fazuľky s cibuľou pridáme vajíčka a uhorku, primiešame majonézu a dochutíme soľou a bielym mletým korením. 5. Kuracie prsia bez kosti v celku osolíme, okoreníme a uvaríme domäkka. 6. Misku alebo pohár vyložíme šalátovými listami, naložíme majonézový šalát a obložíme ho kuracími prsiami nakrájanými na plátky. 7. Pred podávaním dozdobíme cibuľkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvou bagetou.