Palacinky zvyknú po upečení trocha zmäknúť, až sú pri jedení lepivé. Čo s tým?

Zmäknutiu a zlepeniu palaciniek predídete tak, že do cesta pred pečením zamiešate mleté sucháre alebo trocha čerstvej strúhanky. Palacinky budú vďaka tomu chutne chrumkavé a pomleté pečivo zjemní aj ich chuť.

Keď budete nabudúce pripravovať cesto na palacinky, urobte najskôr toto a hrudky nebudú mať šancu!

Vymiešajte najprv mlieko s múkou na hladko a až potom zamiešajte vajcia. Vyhnete sa tak vzniku nepríjemných hrudiek v ceste.

Použite šikovný trik pred pečením a palacinkové cesto sa vám už nebude trhať ani lepiť.
Použite šikovný trik pred pečením a palacinkové cesto sa vám už nebude trhať ani lepiť.
Zdroj: Shutterstock

2 super nápady na ovocné plnky do palaciniek

Najľahší dezert, ktorý milujú nielen deti, 
sú palacinky so sviežou ovocnou plnkou.


Lesné ovocie

Čerstvé lesné ovocie macerujeme niekoľko hodín v pomarančovej šťave s trochou práškového cukru. Plnka je hotová, keď ovocie pustí šťavu.

Použite šikovný trik pred pečením a palacinkové cesto sa vám už nebude trhať ani lepiť.
Použite šikovný trik pred pečením a palacinkové cesto sa vám už nebude trhať ani lepiť.
Zdroj: Shutterstock

Jablká

Plátky jabĺk dáme do hrnca s rozpusteným maslom a opekáme, pokiaľ nezozlatnú. Prisypeme cukor a necháme ich karamelizovať. Pokvapkáme citrónovou šťavou alebo posypeme škoricou.

Plátky jabĺk dáme do hrnca s rozpusteným maslom a opekáme, pokiaľ nezozlatnú.
Plátky jabĺk dáme do hrnca s rozpusteným maslom a opekáme, pokiaľ nezozlatnú.
Zdroj: Shutterstock