Najlepšie zapekané zemiaky, aké ste kedy jedli. Pridajte k ním len 2 ďalšie ingrediencie a trošku soli, a nebudete sa ich vedieť dojesť.

Recepty z jedného pekáča alebo hrnca miluje asi každá žena. Všetko to tam naukladáme, ochutíme a dáme variť, či piecť.

Vybrali sme z chladničky 3 suroviny a večera bola o chvíľu hotová. Nie je nič jednoduchšie ako zapekané zemiaky s nivou a smotanou.

Zapekané zemiaky s nivou

Potrebujeme:

maslo

300 g zemiakov

soľ

200 g syra niva

200 g smotany na šľahanie

Takto sa to podarí: 

1. Pekáč vymastíme maslom. Naukladáme nakrájané zemiaky. Ochutíme soľou.

2. Posypeme syrom a zalejeme smotanou.

3. Pečieme 50 minút na 200 °C dozlatista.