Reklama

Bez sladkého BARANČEKA akoby Veľká noc ani nebola: A tento mandľový sa stane miláčikom rodiny!

Mandľový baranček

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

Reklama

Chutný baranček na sviatočnom stole jednoducho nemôže chýbať...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:13
Remaining Time 1:13
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Rozmýšľate čo piecť na Veľkú noc? Vyskúšajte krásne mrkvové mafiny, len tak sa po nich zapráši!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Mandľový baranček

    1 kus

    50 g mletých mandlí ● 220 g hladkej múky ● 210 g masla ● 160 g krupicového cukru ● 3 vajcia ● 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1 ČL citrónovej kôry ● štipka soli

    Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh, pričom ku koncu zapracujeme aj polovicu cukru. Zvyšný cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami dokrémova. K napeneným žĺtkom pridáme zmäknuté maslo a strúhanú citrónovú kôru. Postupne začneme zapracovávať mleté mandle a múku zmiešanú so štipkou soli a s práškom do pečiva. Cesto bude spočiatku drobivé, ale postupne sa spojí. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Formu na barančeka dôkladne vytrieme maslom a naplníme cestom. Povrch uhladíme a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút dozlatista. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 45 minút

    Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet

    Mandľový baranček

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Video Player is loading.
    Stream Type LIVE
    Advertisement
    Current Time 0:00
    Duration 0:00
    Remaining Time 0:00
    Loaded: 0%
      • Chapters
      • descriptions off, selected
      • subtitles off, selected
      Poklad zo Slovenska: Je BRYNDZA superpotravina? Odborníčka má jasno!
      Zdroj: Nikoleta Šimonová