Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
Rozmýšľate čo piecť na Veľkú noc? Vyskúšajte krásne mrkvové mafiny, len tak sa po nich zapráši! Zdroj: Canva NCpZ
Mandľový baranček
1 kus
50 g mletých mandlí ● 220 g hladkej múky ● 210 g masla ● 160 g krupicového cukru ● 3 vajcia ● 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1 ČL citrónovej kôry ● štipka soli
Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme sneh, pričom ku koncu zapracujeme aj polovicu cukru. Zvyšný cukor vyšľaháme spolu so žĺtkami dokrémova. K napeneným žĺtkom pridáme zmäknuté maslo a strúhanú citrónovú kôru. Postupne začneme zapracovávať mleté mandle a múku zmiešanú so štipkou soli a s práškom do pečiva. Cesto bude spočiatku drobivé, ale postupne sa spojí. Nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Formu na barančeka dôkladne vytrieme maslom a naplníme cestom. Povrch uhladíme a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút dozlatista. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.