Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chcete aby vás muž na rukách nosil? Pripravte mu túto domácu kačaciu paštétu, je TOP!

kačacia paštéta

Zdroj: shutterstock

Reklama

Na lahodnú mäsovú pochúťku sa vás budú pýtať všetci susedia...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:04
Remaining Time 1:04
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lahodný MAKOVO-CITRÓNOVÝ cheesecake musíte vyskúšať! Je neodolateľný, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ

    Kačacia pečeňová paštéta

    6 porcií

    300 g kačacej pečene ● 200 g masla ● 1 cibuľa ● 3 až 4 strúčiky cesnaku ● 200 ml hydinového vývaru ● 100 mlbieleho vína ● 250 g pečeného kačacieho mäsa bez kože● 100 až 150 ml smotany na šľahanie ● zmes sušenýchbyliniek (majorán, petržlenová vňať, šalvia) ● himalájska soľ ● mleté korenie štyroch chutí ● petržlenová vňaťna posypanie ● pečivo na podávanie

    Pečeň dôkladne očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. V hrnci necháme rozpustiť 50 g masla a speníme na ňom cibuľu pokrájanú nadrobno. Pridáme plátky cesnaku a keď začne rozvoniavať, primiešame pečeň. Opekáme asi 3 minúty. Zalejeme teplým vývarom a vínom. Osolíme, okoreníme, posypeme sušenými bylinkami a prikryté dusíme domäkka. Pečené mäso pokrájame na kúsky. Preložíme ho do mixéra spolu s mäkkou pečeňou aj s cibuľovou šťavou. Pridáme 100 g masla pokrájaného na kúsky. Rozmixujeme na jemnú pastu a postupne prilievame smotanu, aby vznikla hustejšia omáčka. Podľa chuti dosolíme a preložíme do misky, prípadne do 2 až 3 menších misiek. Paštétu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zalejeme 50 g rozpusteného masla. Necháme voľne vychladnúť. Prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladu. Podávame s chlebom alebo bagetou ako predjedlo.

    Čas prípravy: 50 minút

    Zdroj: shutterstock

    kačacia paštéta

    Vyberáme pre vás niečo PLUS