Reklama

Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou a špagetami ako z rozprávky jednoducho musíte vyskúšať! VAU

Lady & Tramp

Zdroj: Movie Stills DB

Reklama

Pamätáte si na rozkošnú animovanú rozprávku z dielne Walta Disneyho Lady & Tramp? Nezabudnuteľnú romantickú večeru si môžete dopriať aj vy...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Najlepší recept na jahodové tiramisu: Keď ho vyskúšate, iné už nebude chcieť! TOP
    Zdroj: Canva NCpZ

    Animovaní Romeo a Júlia nemôžu byť viac rozdielni. Ona krásna, perfektne vychovaná, z dobrej rodiny, on pouličný bitkár... Síce šarmantný, ale budúcnosť by ste si s ním asi neplánovali. No za svitu mesiaca, pri hudbe, hviezdach, sviečkach a najmä pri plnom tanieri skvelých špagiet všetky rozdiely zrazu miznú. A zostávajú iba oni dvaja...

    Apropo špagety? TOTO ste vedeli?!

    ● Najdlhšie špagety na svete mali 500 metrov a uvarili ich v Ríme v roku 2010.
    ● Priemerný človek zje za svoj život asi 1 000 tanierov špagiet.
    ● Deň špagiet sa oslavuje 4. augusta a vtedy sa na celom svete zjedia milióny ton špagiet.
    ● V Taliansku existuje povera, že ak sa vám pri varení špagety roztrhnú, budete mať smolu.
    ● Pre extra chutné špagety pridajte do vody pri varení olivový olej a soľ.
    ● Špagety nikdy neoplachujte po uvarení, pretože by ste tak zmyli škrob, ktorý im pomáha držať omáčku.
    ● Namiesto miešania špagiet ich radšej prehadzujte vidličkou, aby ste zachovali ich tvar.

    Recept na talianske špagety s mäsovými guľkami nájdete na ďalšej strane...

    Špagety s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami

    4 porcie

    2 červené cibule ● 2 strúčiky cesnaku ● 1 až 2 červené čili papričky ● 850 ml krájaných paradajok v konzerve ● 50 ml vody ● 1/2 ČL cukru ● 700 g mletého mäsa (mix bravčové, hovädzie) ● 1 ČL horčice ● 1 vajce ● 4 PL strúhanky ● 200 g špagiet ● soľ ● mleté čierne korenie ● olivový olej ● parmezán a čerstvá bazalka na podávanie

    Ošúpeme jednu cibuľu a oba strúčiky cesnaku, nasekáme nadrobno. Čili očistíme, pozdĺžne prekrojíme a odstránime jadierka. Takisto nasekáme nadrobno. V hrnci rozpálime 2 lyžice olivového oleja, pridáme cibuľu, cesnak, čili a asi 2 minúty opekáme. Zalejeme paradajkami a asi 50 ml vody. Privedieme do varu a varíme 10 až 15 minút. Dochutíme soľou a cukrom. Zvyšnú cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. V mise zmiešame mleté mäso, cibuľu, horčicu, vajce a strúhanku. Zmes dochutíme soľou a korením. Vyformujeme malé guľky. Na veľkej panvici rozpálime olivový olej a guľky na ňom zo všetkých strán opečieme dozlatista. Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Zlejeme a ihneď premiešame s omáčkou a mäsovými guľkami. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom a bazalkovými listami.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas varenia: 25 minút

    Zdroj: shutterstock

    Špagety s paradajkovou omáčkou a mäsovými guľkami