Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Pripravte si s nami fantastický plnený BRAVČOVÝ BOČIK, lepší ste ešte nemali, MŇAM!

plnený bravčový bôčik, foto - postup

Zdroj: LAURA WITTEKOVA

Reklama
Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

Chcete sa blysnúť pred rodinou? Touto lahodnou mäsovou pochúťkou si všetkých získate.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dostali ste chuť na OVOCNÝ koláč? Tieto šťavnaté rezy S VÍNOM potešia vaše chuťové poháriky
    Zdroj: Canva NCpZ

    Plnený bravčový bôčik

    6 až 8 porcií

    1 a 1/2 kg bravčového bôčika s kožou a bez kosti

    NA PLNKU: 2 stredne veľké cibule ● 4 strúčiky cesnaku ● 1/2 ČL mletej rasce ● 2 PL čerstvej šalvie ● 1/2 ČL čerstvého rozmarínu ● 300 g bravčového stehna alebo pliecka ● 2 žemle alebo rožky ● 2 vajcia ● 100 ml bieleho vína ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej alebo masť

    NA PODÁVANIE: pečené zemiaky ● kvasená a nakladaná zelenina ● papričky čili

    1. Kožu bravčového bôčika jemne narežeme do diamantového tvaru.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    2. Teraz ho rozkrojíme tak, aby nám vznikol jeden väčší neprerušovaný plát („na knihu“). Snažíme sa mäso nerozkrojiť úplne, no ak sa to stane, nič to. Mäso z vnútornej strany jemne narežeme viacerými rezmi, ak je plát hrubší ako jeden centimeter, vyklepeme ho cez pevnejšie igelitové vrecko tĺčikom. Vmasírujeme doň soľ a korenie.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    Anketa

    Máte radi plnený bravčový bôčik?

    Hlasovanie bolo ukončené

    3. Pripravíme plnku. Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíme na masti alebo oleji, pridáme prelisovaný cesnak, mletú rascu, nasekanú šalviu a rozmarín. Vychladnuté premiešame s bravčovým stehnom alebo plieckom pomletým najemno.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    4. Pečivo nakrájame na menšie kocky, necháme obschnúť (alebo krátko opečieme na suchej panvici), zmiešame ho s rozšľahanými vajíčkami a vínom. Pridáme mäsovú zmes. Z plnky vytvarujeme malý hamburger, opečieme ho na troche tuku a ochutnáme. Podľa potreby dochutíme zvyšok surovej plnky.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    5. Bôčik obložíme mäsovou plnkou a rukami utlačíme tak, aby sa dal pekne zvinúť.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    6. Pevne zvinieme a zviažeme motúzom. Položíme na plech alebo rošt podložený plechom a pečieme 30 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na160 °C a pečieme domäkka asi 2 až 3 hodiny. Ak povrch rolky rýchlo hnedne, prikryjeme ju hliníkovou fóliou. Potom zvýšime teplotu na 200 °C a rolku dopečieme do zlatohneda. Pred krájaním ju necháme aspoň 20 minút chladnúť.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    plnený bravčový bôčik, foto - postup

    Čas prípravy: 45 minút

    Čas pečenia: 3 hodiny

    Viac inšpirácie na mäsové pochúťky nájdete v GALÉRII priamo TU:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Logo Čas pre ŽenyLogo Čas pre Ženy

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.