Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!
22. 1. 2025, 6:00 (aktualizované: 22. 1. 2025, 8:23)
Sekaná so slaninkou a syrom
4 porcie
400 g mletého morčacieho mäsa ● 2 vajcia ● 2 žemle z predchádzajúceho dňa ● mlieko (podľa potreby) ● 1 cibuľa ● 6 šampiňónov ● petržlenová vňať ● strúhanka ● 50 g oravskej slaniny ● 3 až 4 plátky syra ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej
Mleté mäso premiešame s vajcami a so žemľami nakrájanými na malé kocky, ktoré sme predtým namočili do mlieka. Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a na malé kúsky nakrájané a podusené šampiňóny na oleji. Zmes osolíme, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno. Ak treba, zahustíme strúhankou a dobre premiešame. Slaninku nakrájame nadrobno a opražíme. Nasypeme ju na dno formy na srnčí chrbát, boky vymastíme tukom zo slaninky a formu naplníme zmesou mletého mäsa. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 60 minút. Krátko pred dopečením dáme navrch plátky syra a zapekáme, kým sa neroztopí. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame so zemiakovým pyré.
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 60 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Sekaná so slaninkou a syrom.