Reklama

Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!

Bylinkové po ázijsky

4 porcie

400 g mletého kuracieho mäsa ● za hrsť byliniek (petržlen, rozmarín, tymian a koriander) ● 3 PL strúhanky ● 2 vajcia ● 1 PL mletej sladkej papriky ● 1 ČL mletého čili ● 1 ČL karí korenia ● 1 ČL mletej škorice ● 1 ČL mletých feniklových semienok ● 5 strúčikov cesnaku ● 2 PL paradajkového pyré ● 2 PL sójovej omáčky ● 1 ČL strúhaného zázvoru ● soľ ● mleté čierne korenie

NA SERVÍROVANIE: pečené zemiaky ● citrón ● šalát ● jogurt ● sladká čili omáčka

Mleté mäso, bylinky, strúhanku, vajcia, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor vypracujeme na hladšiu zmes. Dochutíme soľou a korením. Rúru predhrejeme na 160 °C. Z mäsovej hmoty tvoríme menšie guľky a po dve ich napicháme na špajdle. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút.

Čas prípravy: 10 minút

Čas pečenia: 35 minút

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Bylinkové fašírky po ázijsky.

Strana

3/5

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.
Reklama