Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!
22. 1. 2025, 6:00 (aktualizované: 22. 1. 2025, 8:23)
Bylinkové po ázijsky
4 porcie
400 g mletého kuracieho mäsa ● za hrsť byliniek (petržlen, rozmarín, tymian a koriander) ● 3 PL strúhanky ● 2 vajcia ● 1 PL mletej sladkej papriky ● 1 ČL mletého čili ● 1 ČL karí korenia ● 1 ČL mletej škorice ● 1 ČL mletých feniklových semienok ● 5 strúčikov cesnaku ● 2 PL paradajkového pyré ● 2 PL sójovej omáčky ● 1 ČL strúhaného zázvoru ● soľ ● mleté čierne korenie
NA SERVÍROVANIE: pečené zemiaky ● citrón ● šalát ● jogurt ● sladká čili omáčka
Mleté mäso, bylinky, strúhanku, vajcia, všetky koreniny, prelisovaný cesnak, paradajkové pyré, sójovú omáčku a nastrúhaný zázvor vypracujeme na hladšiu zmes. Dochutíme soľou a korením. Rúru predhrejeme na 160 °C. Z mäsovej hmoty tvoríme menšie guľky a po dve ich napicháme na špajdle. Dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút.
Čas prípravy: 10 minút
Čas pečenia: 35 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Bylinkové fašírky po ázijsky.