Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!
22. 1. 2025, 6:00 (aktualizované: 22. 1. 2025, 8:23)
Fašírky z ovsených vločiek
8 porcií
400 g ovsených vločiek ● 2 ČL domácej vegety ● 200 g údeného syra ● 2 až 3 vajcia ● 2 strúčiky cesnaku ● petržlenová vňať ● 200 g mletého bravčového mäsa ● 1 cibuľa ● 1 uvarená mrkva ● strúhanka (podľa potreby) ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej
Do pol litra vody dáme dve lyžičky vegety, krátko povaríme a vypneme. Nasypeme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Do vzniknutej hmoty dáme nastrúhaný údený syr, vajíčka, prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, mrkvu nastrúhanú nahrubo, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešame a necháme do druhého dňa v chladničke odležať. Na druhý deň urobíme fašírky (ak je zmes riedka, pridáme strúhanku na zahustenie), obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.
Čas prípravy: 15 minút
Čas odležania: 8 hodín
Čas varenia: 25 minút
Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková
Fašírky z ovsených vločiek.