Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Obľúbené FAŠÍRKY 5x inak! Bylinkové, hovädzie alebo s ovsenými vločkami, vždy je to DOBROTA!

Fašírky z ovsených vločiek

8 porcií

400 g ovsených vločiek ● 2 ČL domácej vegety ● 200 g údeného syra ● 2 až 3 vajcia ● 2 strúčiky cesnaku ● petržlenová vňať ● 200 g mletého bravčového mäsa ● 1 cibuľa ● 1 uvarená mrkva ● strúhanka (podľa potreby) ● soľ ● mleté čierne korenie ● olej

Do pol litra vody dáme dve lyžičky vegety, krátko povaríme a vypneme. Nasypeme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Do vzniknutej hmoty dáme nastrúhaný údený syr, vajíčka, prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať, mleté mäso, cibuľu nakrájanú nadrobno, mrkvu nastrúhanú nahrubo, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešame a necháme do druhého dňa v chladničke odležať. Na druhý deň urobíme fašírky (ak je zmes riedka, pridáme strúhanku na zahustenie), obalíme v strúhanke a vypražíme v oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.

Čas prípravy: 15 minút

Čas odležania: 8 hodín

Čas varenia: 25 minút

Zdroj: Dobré jedlo/Natália Jablonková

Fašírky z ovsených vločiek.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.
Reklama