Reklama

Upečte si s nami pravý DOMÁCI MAĎARSKÝ CHLIEB pekne krok za krokom: Zaručene sa podarí!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recept na orechové rezy ESTERHÁZY musíte vyskúšať! Taká dobrota sa len tak nevidí!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama

    Hádam neexistuje nič lákavejšie ako vôňa čerstvo upečeného chleba. Ak s nami súhlasíte, isto vyskúšajte tento jednoduchý recept. Iný už nebudete chcieť...

    Tipy na prípravu domáceho chleba:

    Anketa

    Pečiete si doma chlebík?

    • Áno.79%
    • Nie.20%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Takto bude ešte lepší:

    Zdroj: Shutterstock

    Na kysnutie je ideálne teplé miesto mimo priameho slnečného žiarenia...

    Recept na domáci chlebík iba pre vás na nasledujúcej strane:

    Biely maďarský chlieb

    1 bochník

    500 g hladkej pšeničnej chlebovej múky ● droždie na 500 g múky (21 g čerstvého alebo 7 g sušeného) ● 270 až 300 ml vlažnej vody ● 12 g kryštálového cukru ● 10 g soli ● 3 PL oleja ● 1 vajce ● 20 ml mlieka

    1. Z lyžičky múky, droždia, časti teplej vody, trochy cukru zarobíme kvások a necháme ho niekoľko minút postáť. Počkáme, kým droždie nezačne pracovať, začnú sa tvoriť bubliny.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb, krok 1

    2. Múku, aktívny kvások, cukor, soľ a olej vložíme do misy kuchynského robota s hákom a postupne, pri nízkej rýchlosti robota, prilievame vlažnú vodu.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb, krok 2

    3. V priebehu 5 až 10 minút robot vypracuje jemné a hladké cesto, ktoré sa ľahko odlepuje od stien misy, a na dotyk je mäkké a iba jemne lepivé. Ak je cesto suché, pridáme trochu vody, ak je veľmi lepivé, pridáme trochu múky.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb, krok 3

    4. Cesto v mise prikryjeme vlhčenou utierkou alebo potravinovou fóliou. Necháme ho prvýkrát nakysnúť, tak aby svoj objem zhruba zdvojnásobilo.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb, krok 4

    5. Presunieme ho potom na pomúčenú dosku a miesením z neho vytvarujeme bochník tak, aby spoje boli na jeho spodnej strane. Počkáme 10 až 20 minút, kým bochník na teplom mieste opäť nenakysne.

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb, krok 5

    6. Bochník potrieme rozšľahanou zmesou vajca a mlieka a narežeme asi 2 cm do hĺbky ostrým nožom alebo žiletkou. Chlieb pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 25 až 35 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas kysnutia: 70 minút

    Čas pečenia: 35 minút

    Zdroj: LAURA WITTEKOVA

    biely maďarský chlieb

    Výsledok nájdete v GALÉRII priamo TU:

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.