Reklama

Tie najkrajšie HALLOWEENSKÉ dobroty iba pre vás: Poďme sa spolu báť!

Sušienky múmie

Zdroj: shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Pobavte svojich blízkych takýmito strašidelnými dobrotami. Určite im neodolajú.

Vybrali sme pre vás tieto halloweenské recepty:

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hviezda s GAŠTANOVOU plnkou je TOP! Hotová jeseň na jazyku
    Zdroj: Canva NCpZ

    Sušienky múmie

    12 kúskov

    NA CESTO: 100 g zmäknutého masla ● 50 g jemného cukru ● 75 g hnedého cukru ● 1 vajce ● 185 g hladkej múky ● 5 g prášku do pečiva ● 1/2 ČL sódy bikarbóny ● 1/4 ČL soli ● 50 g nasekanej mliečnej čokolády

    NA OZDOBU: biela čokoláda ● ríbezľový džem ● cukrové očká

    Maslo vyšľaháme spolu s oboma druhmi cukru na penu. Postupne zapracujeme vajce, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Ako posledné zapracujeme nasekanú čokoládu. Z cesta tvarujeme guľky, ktoré poukladáme v dostatočných rozstupoch na plech vystlaný papierom na pečenie a jemne sploštíme. Pečieme pri 180 °C asi 12 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté sušienky potrieme trochou džemu a ozdobíme pomocou cukrárskeho vrecka rozpustenou bielou čokoládou. Pridáme cukrové očká a necháme stuhnúť.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 12 minút

    Zdroj: shutterstock

    Sušienky múmie

    Tekvičky na paličke

    10 kúskov

    NA CESTO: 3 vajcia ● 50 g krupicového cukru ● 45 g krupice ● 100 g mletých lieskovcov ● štipka prášku do pečiva ● štipka škorice

    OKREM TOHO: 2 PL pomarančovej šťavy ● 80 g smotanového syra

    NA POLEVU: 150 g bielej čokolády ● 10 g kokosového tuku ● oranžová potravinárska farba ● horká čokoláda ● čokoládová posýpka

    Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Vajcia spolu s cukrom vyšľaháme na penu, pridáme orechy, krupicu, škoricu, prášok do pečiva a premiešame. Cesto nanesieme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Následne ho rukami rozdrvíme do misy, pridáme šťavu a smotanový syr a dobre rukami premiesime. Z hmoty vytvarujeme guľky, ktoré poukladáme na plech a dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Na polevu rozpustíme bielu čokoládu spolu s tukom nad horúcim vodným kúpeľom a potom pridáme potravinárske farbivo. Do guliek zapichneme drevené špajdle a pomocou nich guľky namočíme do pripravenej polevy. Necháme odkvapkať a dáme opäť do chladničky na 15 minút. Keď poleva stuhne, ozdobíme rozpustenou čokoládou a čokoládovou posýpkou.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: shutterstock

    Tekvičky na paličke

    Monštruózna čokoládová torta

    12 kúskov

    NA CESTO: 4 vajcia ● štipka soli ● 200 ml mlieka ● 30 g kakaa ● čerešňový džem na potretie ● 100 g nastrúhanej čokolády ● 175 g krupicového cukru ● 200 ml oleja ● 270 g hladkej múky ● 1 balíček prášku do pečiva

    NA KRÉM: 400 g horkej čokolády ● 1 balíček stužovača šľahačky ● 600 ml smotany na šľahanie

    NA OZDOBU: 200 g bielej čokolády ● biely a čierny fondán

    Dve formy na tortu vystelieme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 °C. V mise vyšľaháme vajcia so soľou a s cukrom na svetlú penu. Pridáme mlieko a olej a krátko zapracujeme. V druhej mise zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a zapracujeme do vajcovej zmesi. Cesto nalejeme do pripravených foriem a pečieme asi 50 až 60 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém ohrejeme smotanu pod bod varu a nalejeme na nalámanú čokoládu. Necháme rozpustiť a dôkladne premiešame. Dáme do chladničky dobre vychladiť. Potom vyšľaháme na tuhú šľahačku, pričom zašľaháme aj stužovač. Tortové korpusy horizontálne prerežeme. Okolo jedného upevníme tortovú obruč a potrieme povrch čerešňovým džemom, posypeme strúhanou čokoládou a potrieme časťou krému. Postup opakujeme, až kým navrch nepoložíme poslednú časť korpusu. Tortu dáme do chladničky na dve hodiny. Potom vyberieme, odstránime obruč a celú tortu potrieme zvyškom krému a ozdobíme rozpustenou čokoládou a kúskami fondánu, z ktorého sme si vytvorili ústa a oči príšerky.

    Čas prípravy: 50 minút

    Čas chladenia: 2 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Monštruózna čokoládová torta

    Hrozivé brownies

    15 kúskov

    180 g horkej čokolády ● 180 g masla ● 4 PL rastlinného oleja ● 6 vajec ● 120 g krupicového cukru ● 120 g hnedého cukru ● 140 g hladkej múky ● 1 ČL prášku do pečiva ● 100 g kakaa ● 80 g nasekanej horkej čokolády ● 100 g bielej čokolády ● cukrové očká

    Rúru predhrejeme na 175 °C a hlbší plech 25 x 35 cm vystelieme papierom na pečenie. Čokoládu nasekáme a spolu s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Necháme trocha vychladnúť a vmiešame olej. Vajcia vyšľaháme s krupicovým a hnedým cukrom na penu. Múku premiešame s kakaom a práškom do pečiva a spolu s maslovo-čokoládovou zmesou zapracujeme do vajec. Vmiešame nasekanú čokoládu a nalejeme na pripravený plech. Povrch uhladíme a dáme piecť asi na 15 až 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Bielu čokoládu nasekáme a rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Brownies nakrájame na obdĺžniky a ozdobíme bielou čokoládou a cukrovými očkami. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 35 minút

    Čas pečenia: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Hrozivé brownies

    Sladké netopiere

    10 kúskov

    NA CESTO: 230 g hladkej múky ● 50 g kakaa ● 120 g krupicového cukru ● 225 g zmäknutého masla ● 1 žĺtok ● 1 balíček vanilkového cukru ● štipka soli ● cukrové očká

    NA PLNKU: 170 g zmäknutého masla ● 320 g práškového cukru ● 3/4 ČL soli ● 1 PL fialového potravinárskeho farbiva

    Múku zmiešame s kakaom, pridáme žĺtok, cukor, soľ, vanilkový cukor a zmäknuté maslo. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme z neho 20 malých netopierov. Tie poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 až 12 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém vyšľaháme maslo na penu. Pridáme cukor a soľ a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Následne zapracujeme farbivo a krém nastriekame na polovicu netopierov. Priklopíme druhou polovicou a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na vrchnú časť prilepíme pomocou čokolády očká a môžeme podávať.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas odležania: 1 hodina

    Čas pečenia: 12 minút

    Zdroj: shutterstock

    Sladké netopiere

    Ďalšie halloweenské inšpirácie nájdete v GALÉRII priamo TU:

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.