Pripraviť na obed vyprážané rezne neznie ako náročná úloha, predsa existuje 10 tajomstiev, ktoré 95 % gazdiniek nepozná!

1. Hrúbka

Rezne by mali mať po vyklepaní hrúbku maximálne 2-3 mm. Takto budú oveľa chutnejšie.

2. Korenie

Predtým, ako ich začnete obaľovať, použite soľ a čierne korenie! Mnohí to skúšajú s rôznymi typmi korenín, ale výsledok nikdy nie je taký dobrý ako pri použití obyčajného čierneho korenia a soli.

Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Zdroj: Shutterstock

3. Múka

Do trojobalu použite hladkú múku.

4. Vajíčka

Do vajíčok prilejte trochu minerálnej vody alebo mlieka, až potom ich rozmiešajte. Niektorí pridávajú pár kvapiek oleja, takto sa trojobal lepšie prilepí k mäsu.

5. Strúhanka

Pravý rezeň si žiada veľmi jemnú strúhanku. Vyhnite sa nesprávne rozmixovanému pečivu s väčšími kúskami, ktoré sa rýchlo pripečú!

Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Zdroj: Shutterstock

6. Masť

Nikdy nevyprážajte rezne na masle. Vždy použite horúcu bravčovú masť.

7. Olej

Ak použijete olej, k nemu môžete pridať trochu masla, rezne získajú veľmi dobrú chuť.

8. Vyprážanie

Rezne často otáčajte. Olej by ich mal zľahka obaliť, nesmú sa do neho úplne ponoriť!

Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Zdroj: Shutterstock

9. Po vyprážaní

Hotové rezne vždy nechajte odkvapkať, zbavíte sa tak prebytočného oleja.

10. Trik

Ak rezne pred vyprážaním potriete olejom, po upečení nevyschnú!

Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Babka odhalila tajomstvo TOP rezňov.
Zdroj: Shutterstock