Reklama

Jedzte chutne a chudnite: 6 proteínových jedál pre pevnú postavu

Proteínová miska s quinoou, kuracím mäsom a cícerom

Viete, prečo sú misky tak obľúbené? Môžete ich kombinovať podľa seba, vyzerajú úžasne a hlavne – sú výživné! Táto verzia s quinoou, kuracím mäsom a cícerom je ideálna voľba na ľahký, ale sýty obed plný bielkovín.

  • 100 g quinoi
  • 200 g kuracích pŕs
  • pol konzervy cíceru
  • polovica avokáda
  • 6 cherry paradajok
  • polovica uhorky
  • polovica karfiolu
  • šťava z polovice citróna
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, čierne korenie, sušený cesnak
Misku si môžete upraviť podľa toho, na čo práve máte chuť.

Zdroj: Shutterstock

Misku si môžete upraviť podľa toho, na čo práve máte chuť.

Quinou najskôr prepláchnite pod tečúcou vodou v jemnom sitku, aby ste odstránili prípadnú horkosť. Potom ju nasypte do hrnca, zalejte dvojnásobným množstvom vody (na 100 g quinoi použite 200 ml vody), pridajte štipku soli a priveďte k varu. Keď začne voda vrieť, znížte teplotu, prikryte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 12–15 minút, kým quinoa absorbuje všetku vodu a zrnká nezmäknú. Odstavte ju zo sporáka a nechajte pod pokrievkou dôjsť ešte 5 minút, potom ju jemne načechrajte vidličkou.

Medzitým si pripravte karfiol – rozdeľte ho na menšie ružičky, pokvapkajte olivovým olejom, jemne osoľte a upečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút, kým nebude zlatistý a chrumkavý. Kuracie prsia osoľte, okoreňte čiernym korením a sušeným cesnakom a ugrilujte ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom dozlatista, približne 5 minút z každej strany. Avokádo rozpolte, odstráňte kôstku a nakrájajte ho na plátky, cherry paradajky prekrojte na polovice a uhorku nakrájajte na tenké kolieska.

Do misky naservírujte uvarenú quinou, nakrájané kuracie prsia, prepláchnutý cícer, opečený karfiol a čerstvú zeleninu. Celé jedlo pokvapkajte citrónovou šťavou a jemne premiešajte, aby sa chute prepojili.

Strana

2/6

Reklama