Reklama

Milujete zmrzlinu, no kvôli postave si ju odriekate? Tie naše sú nielenže chutné ale aj zdravé!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Máte doma misku černíc? Vyskúšajte tieto famózne nepečené kocky so sladkou penou, MŇAM!
    Zdroj: Canva NCpZ
    Reklama
    Petra Mitringová

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Úmorné horúčavy priam vyzývajú stráviť celý deň v tieni stromov na kúpalisku alebo pri jazere. Ak však túto možnosť nemáte, isto vám na osvieženie dobre padne aj domáca zmrzlina.

    Pripravili sme vás tieto recepty:

    • Malinové semifreddo s jogurtom
    • Arašidovo-čokoládová zmrzlina
    • Banánovo-malinové nanuky
    • Trojfarebná zmrzlinová torta
    • Zmrzlinové sušienky

    Malinové semifreddo s jogurtom

    4 porcie

    ● 250 g malín ● 400 g gréckeho jogurtu ● 100 g brezového cukru ● 100 g špaldových piškót ● za hrsť pistácií

    Pistácie nasekáme nahrubo. Maliny očistíme a osušíme papierovou utierkou. Jogurt vymiešame dohladka spolu s cukrom a zapracujeme nalámané piškóty. Necháme 10 minút odstáť a potom opatrne zapracujeme maliny aj polovicu nasekaných pistácií. Nanesieme do formy na chlebík vystlanej potravinárskou fóliou. Dáme najmenej na 4 hodiny do mrazničky. Potom vyberieme, necháme 10 minút postáť. Vyklopíme a podávame ozdobené zvyšnými nasekanými pistáciami a čerstvými malinami.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas mrazenia: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Malinové semifreddo s jogurtom

    Arašidovo-čokoládová zmrzlina

    4 porcie

    ● 3 banány ● 2 PL arašidového masla ● 1 PL kakaa ● 60 ml ovseného mlieka

    Banány ošúpeme a dáme na noc zamraziť do mrazničky. Potom rozmixujeme spolu s arašidovým maslom, kakaom a ovseným mliekom. Dáme do nádoby a následne do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Aby bola krémová, každú polhodinu ju premiešame.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas mrazenia: 12 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Arašidovo-čokoládová zmrzlina

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?

    Banánovo-malinové nanuky

    4 kúsky

    ● 2 zrelé banány ● 400 g malín ● 400 g gréckeho jogurtu

    Banány ošúpeme, nakrájame a spolu s malinami rozmixujeme na pyré. Kto nemá rád zrniečka, môže pyré prepasírovať cez sitko. Zmes potom zapracujeme do gréckeho jogurtu a nanesieme do formičiek na nanuky. Dáme na noc do mrazničky.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas mrazenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Banánovo-malinové nanuky

    Trojfarebná zmrzlinová torta

    8 kúskov

    NA MALINOVÚ VRSTVU: ● 1 vetvička medovky ● 1 PL brezového cukru ● 1/2 citróna ● 150 g malín ● 100 g polotučného jogurtu

    NA MANGOVÚ VRSTVU: ● 300 g kokosového jogurtu ● 400 g manga ● 1 limeta ● 50 g brezového cukru

    NA PISTÁCIOVÚ VRSTVU: ● 3 banány ● 20 g pistácií ● 2 avokáda ● 3 PL limetovej šťavy ● 100 ml kokosového mlieka

    Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Ako prvú si pripravíme malinovú vrstvu. Medovku spolu s cukrom rozmixujeme. Pridáme 1 PL citrónovej šťavy a premiešame. Pridáme jogurt a maliny a rozmixujeme tyčovým mixérom. Nanesieme do formy, povrch uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky. Na mangovú vrstvu rozmixujeme mango na pyré, pridáme jogurt aj kôru a šťavu z limety. Nanesieme na zmrznutú malinovú vrstvu, povrch uhladíme a dáme znova na 2 hodiny do mrazničky. Nakoniec si pripravíme pistáciovú zmrzlinu. Banány ošúpeme a nakrájame. Avokádo rozpolíme, vyberieme jadro a dužinu nakrájame. Do mixéra dáme pistácie, kokosové mlieko, šťavu z limety, avokádo aj banány. Rozmixujeme a nanesieme na mangovú vrstvu. Dáme do mrazničky na noc. Pred podávaním vyberieme z formy a ozdobíme ovocím.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas mrazenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Trojfarebná zmrzlinová torta

    Zmrzlinové sušienky

    9 kúskov

    NA SUŠIENKY: ● 1 vanilkový struk ● 1 vajce ● 130 g hnedého cukru ● 150 g zmäknutého masla ● 150 g špaldovej celozrnnej      múky ● 1/2 ČL prášku do pečiva ● 1/4 ČL soli ● 150 g čokoládových  dukátikov

    NA ZMRZLINU: ● 300 g skyru ● 200 ml smotany na šľahanie ● 20 g + 20 g medu ● 200 g malín

    Ako prvé si pripravíme zmrzlinu. Maliny rozmixujeme spolu s 20 g medu a dáme do mrazničky. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme skyr a med a vymiešame dohladka. Dáme na 30 minút do mrazničky. Potom zľahka premiešame s polozamrznutou malinovou zmesou a dáme opäť do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Na sušienky rozpolíme vanilkový struk a vyškrabeme z neho dreň. Tú vymiešame s vajcom a cukrom. Pridáme maslo a nakoniec aj múku, prášok do pečiva a soľ. Vymiešame hladké cesto, do ktorého zapracujeme čokoládové dukátiky. Pomocou lyžice nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie kôpky cesta a dáme piecť pri teplote 200 °C asi na  15 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním naplníme malinovou zmrzlinou a ihneď podávame.

    Čas prípravy: 25 minút

    Čas pečenia: 15 minút

    Čas mrazenia: 4 hodiny

    Zdroj: shutterstock

    Zmrzlinové sušienky

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.