Skutočné jedlo pre vaše zdravie: Ako wholefood diéta zlepší trávenie, energiu a pleť
4. 3. 2025, 14:00
Deň 3 Raňajky: Avokádový toast s vajíčkom
- 1 krajec celozrnného chleba
- ½ avokáda
- 1 vajce
- soľ, korenie
- citrónová šťava
Postup: Chlieb opečte na sucho. Avokádo roztlačte a natrite na chlieb, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónom. Vajce uvarte na mäkko a položte na toast.

Zdroj: Shutterstock
Avokádové chlebíky sú skvelé raňajky.
Deň 3 Obed: Hovädzie mäso na rozmaríne s grilovanou zeleninou
- 150 g hovädzieho mäsa (napr. sviečkovica)
- ½ cukety
- ½ papriky
- 1 menší baklažán
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL rozmarínu
- soľ, čierne korenie
Postup: Mäso ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Opečte na panvici z oboch strán podľa preferovanej prepečenosti. Zeleninu nakrájajte na kúsky, premiešajte s olivovým olejom a ugrilujte na panvici alebo v rúre.
Deň 3 Večera: Krémová polievka zo šošovice a mrkvy
- 1 hrnček červenej šošovice
- 2 mrkvy
- 1 malá cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL kari korenia
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleja
Postup:
Na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu a kari korenie. Zalejte vývarom a varte približne 20 minút. Keď je všetko mäkké, rozmixujte na hladký krém a dochuťte.
Zdroj: Shutterstock
Polievka z červenej šošovice vás zasýti.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Reklama