Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Skutočné jedlo pre vaše zdravie: Ako wholefood diéta zlepší trávenie, energiu a pleť

Deň 3 Raňajky: Avokádový toast s vajíčkom

  • 1 krajec celozrnného chleba
  • ½ avokáda
  • 1 vajce
  • soľ, korenie
  • citrónová šťava

Postup: Chlieb opečte na sucho. Avokádo roztlačte a natrite na chlieb, osoľte, okoreňte a pokvapkajte citrónom. Vajce uvarte na mäkko a položte na toast.

Avokádové chlebíky sú skvelé raňajky.

Zdroj: Shutterstock

Avokádové chlebíky sú skvelé raňajky.

Deň 3 Obed: Hovädzie mäso na rozmaríne s grilovanou zeleninou

  • 150 g hovädzieho mäsa (napr. sviečkovica)
  • ½ cukety
  • ½ papriky
  • 1 menší baklažán
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 ČL rozmarínu
  • soľ, čierne korenie

Postup: Mäso ochuťte soľou, korením a rozmarínom. Opečte na panvici z oboch strán podľa preferovanej prepečenosti. Zeleninu nakrájajte na kúsky, premiešajte s olivovým olejom a ugrilujte na panvici alebo v rúre.

Deň 3 Večera: Krémová polievka zo šošovice a mrkvy

  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 2 mrkvy
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL kari korenia
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 PL olivového oleja

Postup:
Na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú mrkvu, prepláchnutú šošovicu a kari korenie. Zalejte vývarom a varte približne 20 minút. Keď je všetko mäkké, rozmixujte na hladký krém a dochuťte. 

Zdroj: Shutterstock

Polievka z červenej šošovice vás zasýti.

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Reklama