Tento múčnik je splneným snom každej kuchárky. Vyskúšajte náš jednoduchý cheesecake z troch ingrediencií. Použiť môžete bielu čokoládu alebo tú s vysokým obsahom kakaa. Výsledok bude vždy dokonalý!

Cheesecake z troch ingrediencií
Cheesecake z troch ingrediencií
Zdroj: SHUTTERSTOCK

Potrebujeme:

3 vajcia, 120 g bielej čokolády, 120 g krémového syra (mascarpone, ricotta, Lučina)

Takto sa to podarí:

1. Vajíčka rozklepnite a bielky opatrne oddeľte od žĺtkov. Pozor, aby sa do nich nedostal ani kúsok žĺtku, nevyšľahali by ste totiž tak dokonalý sneh.  

2. Čokoládu rozlámte na kúsky a vo vodnom kúpeli opatrne rozpustite, aby v nej neboli žiadne hrudky. Odstavte, nechajte chvíľku vychladnúť a vmiešajte smotanový syr. Použiť môžete napríklad mascarpone. Do hladkej hmoty potom dôkladne vmiešajte žĺtka.

Cheesecake z troch ingrediencií
Cheesecake z troch ingrediencií
Zdroj: Archív

3. Medzitým si dajte predhriať rúru na 170 ° C a vyšľahajte z bielkov tuhý nadýchaný sneh. Že je hotový, spoznáte tak, že vám pri otočení misky hore dnom nezačne vytekať von.  Sneh opatrne po častiach vmiešavajte do syrovo-čokoládovo-žĺtkovej hmoty, kým sa všetko dôkladne nespojí.  

4. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie alebo ľahko potrite maslom a vysypte múkou. Nalejte do nej pripravené cesto a obaľte ju zvonku dôkladne alobalom, aby sa do formy nedostala žiadna voda. Naplnenú formu potom postavte na hlbší plech, nalejte doň vriacu vodu, aby siahala asi do tretiny výšky formy, a vložte do vyhriatej rúry.  

Cheesecake z troch ingrediencií
Cheesecake z troch ingrediencií
Zdroj: SHUTTERSTOCK

5. Po 15 minútach pečenia znížte teplotu na 160 ° C a pečte ďalších 15 minút. Potom rúru vypnite a cheesecake v nej nechajte ešte 15 minút dôjsť.  Podávajte posypané práškovým cukrom.

Cheesecake z troch ingrediencií
Cheesecake z troch ingrediencií
Zdroj: Shutterstock