Reklama

Vyskúšajte tieto TIPY a váš SLEPAČÍ VÝVAR nebude mať konkurenciu! Vaša svokra bude závidieť...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Slepačia polievka nielen pre dušu ale aj pre zdravie. Pozrite, prečo je taká výnimočná.
    Reklama

    Domáci vývar by mal byť číry, silný a plný toho najlepšie z kuracieho mäsa a zeleniny. S nami bude ten váš ešte lepší ako od babičky...

    Tipy na číry vývar:

    ➤ Varíme ho na miernom ohni, aby vývar nebublal, ale len sa mierne „pošíroval“.

    ➤ Počas varenia penu, ktorá sa tvorí na povrchu, odoberáme sitkom alebo lyžicou.

    Vývar varíme dve až tri hodiny, ideálne štyri až päť hodín. Čím dlhšie, o to bude bohatšia chuť aj farba.

    ➤ Vývar počas varenia nemiešame, aby sa nezvíril sediment na dne hrnca.

    ➤ Hotový vývar precedíme cez jemné sitko alebo gázu.

    ➤ Ak chceme vývar ešte viac vyčistiť, môžeme tak urobiť pomocou vaječného bielka. Vyšľaháme bielok na tuhý sneh a pomaly ho vmiešame do vývaru. Varíme na miernom ohni 10 minút, kým sa bielok nezrazí. Potom ho precedíme cez sitko.

    Vyskúšajte náš recept na slepačí vývar ako od babičky:

    Nebeská kuracia polievka

    6 porcií

    1/2 kurčaťa ● 2 až 3 kuracie žalúdky ● 4 až 5 kuracích srdiečok ● 2 až 3 kuracie pečene ● 4 l vody ● 2 bobkové listy ● 4 zrniečka nového korenia ● 4 zrniečka čierneho korenia ● 1 viazanička petržlenovej vňate s pažítkou ● 2 šalotky ● 2 väčšie mrkvy ● 2 petržleny ● 1 kaleráb ● 1/4 väčšieho zeleru ● 3 strúčiky cesnaku ● 4 až 6 ružičiek karfiolu ● kúsok zázvoru ● štipka mletého muškátového orieška ● soľ ● mleté čierne korenie

    Kurča umyjeme a rozdelíme na dve až tri menšie časti. Spolu s vnútornosťami vložíme do studenej vody, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu. Keď sa začne variť, znížime oheň, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie, viazaničku vňate s pažítkou, 2 šalotky zbavené vrchnej šupky a očistenú koreňovú zeleninu v celku. Odokrytú polievku varíme na miernom ohni asi 3 a pol hodiny. Vyberieme pečeň, vložíme očistené strúčiky cesnaku, ružičky karfiolu a očistený nastrúhaný zázvor. Varíme ešte pol hodiny. Ochutíme mletým orieškom, soľou, mletým čiernym korením a vyberieme zeleninu aj mäso. Spolu s pečeňou nakrájame na menšie kúsky a vložíme späť do hrnca. Môžeme podávať s domácimi rezancami alebo krupicovými haluškami.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 4 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Kuracia polievka na nedeľu

    Náš podcast o zdraví a jedle poznáte?