Reklama

Čo by ste mali jesť podľa horoskopu? Najbližšie obdobie si musia dávať pozor Levice, Váhy, aj..

Dá sa niečo zmeniť v strave podľa horoskopu?

Zdroj: shutterstock

Reklama

Toto obdobie so sebou prináša jedinečnú možnosť zamyslieť sa nad stravovacími návykmi. Čo môžete zmeniť podľa hviezd? Poďme na to!

Baran (21. marec – 20. apríl)

Vašou farbou bude zelená! Využite blížiace sa obdobie na to, aby ste svoje jedlá oživili práve odtieňmi zelenej od tmavých listov špenátu až po jemné lístky mäty. Či už siahnete po rukole, jarnej cibuľke či pažítke, máte nekonečné možnosti, ako vdýchnuť nový život aj bežným jedlám. Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne druhy byliniek a zeleniny v šalátoch, smoothie alebo ako prílohy k hlavným jedlám. 

Všetko zelené je vaše...

Zdroj: shutterstock

Všetko zelené je vaše...

Býk (21. apríl – 20. máj)

Skúste sa počas najbližších týždňov zamerať na pestrosť svojich jedál. Jar vám ponúka množstvo čerstvých a chutných surovín, ktoré vám dodajú potrebnú energiu. Pestrá strava nie je len o farebnom tanieri, ale aj o objavovaní nových chutí a kombinácií, ktoré ste doteraz nevyskúšali. Máte ideálnu možnosť siahnuť po čerstvej zelenine a ovocí. Práve v tomto období chutia najlepšie!

Zdroj: shutterstock

Objavujte nové chute

Blíženci (21. máj – 21. jún)

Prichádza obdobie, v ktorom môžete svoj ranný či večerný rituál obohatiť o rôzne smoothie. Jahody, špenát, mäta sú len niektoré z ingrediencií, ktoré môžete použiť na vytvorenie osviežujúcich a zdravých nápojov. Nebojte sa experimentovať s rôznymi kombináciami a nájsť tak svoje obľúbené smoothie, ktoré bude odrážať vašu jedinečnú osobnosť a kreativitu.

Zdroj: shutterstock

Skúste smoothie

Rak (22. jún – 22. júl)

Ak ste sa narodili v znamení Raka, je potrebné, aby ste s príchodom teplejších dní venovali viac pozornosti pitnému režimu. Zabudnite však na sladené nápoje, namiesto toho siahnite po čistej vode, ktorú si môžete ochutiť inak. Skvelá voľba sú, napríklad mätové lístky či iné sezónne bylinky, alebo ovocie. Budete prekvapené, aký veľký vplyv môže mať táto zmena na vašu fyzickú aj psychickú pohodu. 

Zdroj: Shutterstock

Voda - toto je váš základ, na ktorý netreba zabúdať.

Lev (23. júl – 23. august)

Je dôležité, aby ste sa zamerali na pravidelnosť vo všetkom, čo robíte. Výnimkou nie sú ani vaše stravovacie návyky. Vytvorte si jedálniček, ktorý je plný farebných a nutrične bohatých potravín, ktoré vám dodajú energiu a podporia vaše zdravie. Pravidelné a vyvážené jedlo je základom, na ktorom môžete vybudovať vašu rutinu. Vyhnete sa tak večernému prejedaniu, ale aj dlhým prestávkam medzi jedlami, ktoré vášmu telu neprospievajú. 

Zdroj: shutterstock

Vyvážené jedlo je základ, vyhnite sa večernému prejedaniu. Podľa hviezd by ste nemuseli dopadnúť dobre.

Panna (24. august – 23. september) 

Ste známe svojou systematickosťou a zmyslom pre detail. Blížiace sa mesiace vám dávajú jedinečnú možnosť začleniť do svojho jedálneho lístka viac ovocia a zeleniny. Najlepšie, čo môžete urobiť pre svoje zdravie a spokojnosť, je vytvoriť si jasný plán. Vyhľadajte si kalendár, ktorý obsahuje prehľad sezónnych plodov a snažte sa ním riadiť aj pri nákupe surovín. Táto metóda vám umožní objavovať nové chutné kombinácie a zabezpečí pestrosť vášho jedálneho lístka. 

Zdroj: Shutterstock

Vám pomôže dobrý plán a systém.

Váhy (24. september – 23. október)

Zaradenie vegetariánskych pokrmov do vášho jedálneho lístka môže byť cestou k novým chuťovým zážitkom. Aspoň jeden deň v týždni sa skúste vzdať mäsových výrobkov a uvidíte, aký vplyv to môže mať na vaše zdravie a celkovú pohodu. Najmä v tomto období nemusí byť také náročné nahradiť mäso niečím iným. Zaraďte do svojich jedál viac zeleniny, ako je cuketa, rukola, špargľa a podobne. Tieto ingrediencie sú nielen chutné, ale aj plné živín a môžu sa stať základom rôznych druhov jedál.

Zdroj: shutterstock

Zaradenie vegetariánskych jedál by vám podľa horoskopu pomohlo.

Škorpión (24. október – 22. november)  

Ak ste sa narodili v znamení Škorpióna, často hľadáte v jedle potešenie a útechu. Teraz je však čas prehodnotiť váš vzťah k sladkým pokrmom a začať hľadať zdravšie alternatívy. Práve v tomto období máte možnosť siahnuť po čerstvom a chutnom ovocí. Namiesto dezertu si vychutnajte jahody, čerešne, maliny a iné ovocie, ktoré je momentálne dostupné. Nebude trvať dlho a na sladké spracované potraviny ani nepomyslíte. 

Zdroj: shutterstock

Je čas prehodnotiť váš vzťah k sladkým pokrmom.

Strelec (23. november – 21. december)

Nájdite v jedle potešenie. Diéty sú náročné a môžu viesť k frustrácii. Navyše sú v rozpore s vašou prirodzenou túžbou po dobrodružstve a objavovaní. Namiesto prísneho obmedzovania si doprajte vyvážený a rozumný prístup k jedlu, ktorý nezabúda na vaše obľúbené pochúťky. Nebojte sa vychutnať si to, na čo máte chuť. Či už je to rebarborový, alebo jahodový koláč, užite si jar plnú farieb a chutí. 

Zdroj: Shutterstock

Namiesto prísneho obmedzovania si doprajte vyvážený a rozumný prístup k jedlu.

Kozorožec (22. december – 20. január)

Menšie porcie vám pomôžu lepšie kontrolovať príjem kalórií a zároveň si môžete obľúbené jedlá vychutnať bez výčitiek. Tento jednoduchý, ale účinný spôsob môže mať výrazný vplyv na vaše celkové zdravie a pohodu. Nemusíte sa totiž stresovať tým, čo jete a môžete si dopriať všetko, na čo máte chuť. Základ je nájsť mieru a zbytočne sa neprejedať. 

Zdroj: Shutterstock

Stavte na zdravšie potraviny

Vodnár (21. január – 19. február)  

Kedy, keď nie teraz? Najbližšie mesiace sú ideálne na to, aby ste váš jedálny lístok obohatili o čerstvé ovocie a zeleninu. Možností je veľa od zeleninových a ovocných šalátov, smoothie, studených polievok až po jarné závitky. Takéto jedlá sú plné farieb, chutí a textúr. Okrem toho vám pomôžu zlepšiť trávenie a dodajú potrebnú energiu. 

Zdroj: shutterstock

Viac ovocia a zeleniny - to je pre vás to pravé.

Ryby (20. február – 20. marec)

Ak ste sa narodili v znamení Rýb, nechajte sa inšpirovať svojou prirodzenou zvedavosťou a otvorte svoje srdcia aj tanier novým gastronomickým dobrodružstvám. Toto je čas, keď sa môžete nechať unášať prúdom nových kulinárskych zážitkov, ktoré obohatia nielen vašu kuchyňu, ale aj váš život. Každá nová ingrediencia, ktorú do svojho jedálneho lístka začleníte vám môže dať širokú škálu vitamínov a minerálov.

Zdroj: shutterstock

Skúšajte čokoľvek nové

Súvisiace