Reklama

Fit menu od raňajok až po dezert: Túto prečisťujúcu kapustovú polievku ste už skúšali? Mňam

Prečisťujúca kapustová polievka so zeleninou

Zdroj: shutterstock

Reklama

Recepty, ktoré si isto zamilujete. Sú nielen mega chutné ale aj zdravé...

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 1:11
Remaining Time 1:11
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Hit tohtoročnej jesene: Kysnutá hviezda s gaštanovou plnkou! To musíte vyskúšať...
    Zdroj: Canva NCpZ

    Pripravili sme si pre vás tieto zdravé a chutné fit recepty:

    RAŇAJKY

    Mango smoothie miska s kokosom

    1 porcia

    1 banán ● 1 mango ● 125 g kokosového jogurtu ● 1/2 ČL ľanových semiačok ● čierne korenie ● 1/2 ČL kurkumy ● 1 ČL agávového sirupu ● 1 PL krájaného manga ● 1 PL čučoriedok ● 1 ČL strúhaného kokosu ● 1 PL granoly ● štipka škorice

    Deň vopred ošúpeme banán, nakrájame a dáme zamraziť. Na druhý deň ošúpeme mango a spolu s banánom, jogurtom, kurkumou, ľanovými semiačkami, so štipkou korenia a s ágovovým sirupom rozmixujeme na pyré. Nanesieme do misky a posypeme ovocím, granolou, ako aj strúhaným kokosom a škoricou.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas mrazenia: 8 hodín

    Zdroj: shutterstock

    Mango smoothie miska s kokosom

    POLIEVKA

    Prečisťujúca kapustová so zeleninou

    4 porcie

    1/2 bielej kapusty ● 2 cibule ● 4 paradajky ● 2 papriky● 1/4 karfiolu ● 2 mrkvy ● 1 zeler ● 1 a 1/2 l zeleninovéhovývaru ● štipka čierneho korenia ● 1 ČL karí korenia● 1 zväzok petržlenovej vňate

    Kapustu očistíme, vyrežeme hlúbik a nakrájame. Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Paradajky, papriky, karfiol, mrkvy a zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Do hrnca dáme všetku zeleninu a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a varíme asi 20 minút domäkka. Dochutíme korením a karí a podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

    Čas prípravy: 15 minút

    Čas varenia: 20 minút

    Zdroj: shutterstock

    Prečisťujúca kapustová polievka so zeleninou

    Nás podcast o jedle a zdraví poznáte?

    HLAVNÉ JEDLO

    Placky zo sladkých zemiakov so skyrom

    4 porcie

    400 g sladkých zemiakov ● 1 zemiak ● mleté čierne korenie● soľ ● 1 menšia cibuľa ● 1 strúčik cesnaku ● 4 PL skyru● 1 PL agávového sirupu ● 2 vetvičky petržlenovej vňate ● 3 PL zemiakového škrobu ● 1/2 ČL čili korenia ● štipka kurkumy● 3 PL oleja na opekanie

    Sladké zemiaky aj obyčajný zemiak ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Premiešame s 1 ČL soli a necháme 10 minút odležať. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Na omáčku premiešame skyr so soľou, s korením a agávovým sirupom. Zo zemiakov rukami vytlačíme prebytočnú šťavu a dáme do misy. Pridáme cibuľu, cesnak, škrob, dochutíme 1 ČL soli, 1/2 ČL korenia, čili a kurkumou podľa chuti a všetko dobre premiešame. V panvici rozohrejeme olej a z cesta pomocou lyžice naberáme kôpky, ktoré opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme a podávame so skyrom, posypané petržlenovou vňaťou.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas opekania: 5 minút/1 kus

    Zdroj: shutterstock

    Placky zo sladkých zemiakov so skyrom

    NIEČO SLADKÉ

    Cisársky trhanec bez tradičnej múky

    1 porcia

    2 bielky ● 35 g mandľovej múky ● 15 g kokosovej múky● 30 g vanilkového proteínu ● štipka soli ● 1 ČL vanilkovej esencie ● 200 ml mandľového mlieka ● brezový cukor na posypanie

    V mise premiešame všetky suché ingrediencie, pridáme mandľové mlieko, esenciu a bielky a vymiešame hladké cesto. Necháme 5 minút odležať. Rozohrejeme panvicu a cesto na ňom z oboch strán opečieme. Následne pomocou vidličky natrháme, posypeme brezovým cukrom a krátko opekáme zo všetkých strán mierne dochrumkava.

    Čas prípravy: 10 minút

    Čas opekania: 12 minút

    Zdroj: shutterstock

    Cisársky trhanec bez tradičnej múky

    Viac inšpirácie na fit recepty nájdete v galérii priamo tu:

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.